Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

urbánék bánkbánja az enyém is

2015.07.21.

22:40

21:00-22:45 Kisszínház:
Újvidéki Színház (Szerbia):
Bánk bánrévész robi felvételei


ha nem írok valamiről napokig, az két dolgot jelent.
vagy nem ragadott magával, vagy annyira tetszett, hogy nem merek írni, mert félek, hogy mit fognak gondolni rólam a színészek meg a rendező - vagyis arról, amit írtam és
ezen keresztül rólam.

urbánandrásért rég óta odavagoyk, na csak úgy rendezőileg, mint rajongó. bár sosem kértem tőle autogrammot. nahát. úgy szakmailag, mint emberileg. de úgyis tudjátok.

az újvidéki színházat tavaly láttam először a neoplantában. annyira tetszett, hogy még a könyvet is

elolvastam utána. az úgy volt, hogy nem volt pénzem megvenni a könyvet, ezért elő kellett jegyeztetni a somogyi-könyvtárban, ahol midnezért 150 forintot kellett fizetni. nemtom, hány dinár, pedig szívesen ide írtam volna.

és az újvidéki színház meg urbán andrás nagyon jó párosítás. szeretem. és szereti a közönség is, mert mindig telt a ház.
kétlem, hogy a bánkbán könyvek szanaszét vannak kölcsönözve a könyvtárban: nem csupán azért, mert a nyelvezete ma már idegen és sokszor érthetetlen a cybernemzedéknek - hanem mert hiányzik az a pedagógus-nemzedék is, amelyik annak idején velünk is megszeretette ezt meg a többi kötelezőt.

hogy utaljak a junior kritikus bloggerekre, tóth emese bloggerina nagyon jól írja , hogy "Velőtrázó a sorsközösség, amelyet Katona József kezdetben cenzúrázott, szinte perifériára szorított darabja, és a cseppet sem cenzúrázott, botrányt keltő újvidéki előadás vállal."

és velőtrázóan sorsközösek vagyunk egymással mi is, nézők, akik nem megyünk ki az előadás alatt, sőt, szándékosan és szabad akarunkból megyünk be, és végig ott maradunk.még akkor is, ha az anonymus álarcosok műmosoláytól feláll a hátunkon a szőr, és még akkor is, ha a feketébe öltözött, fekete csuklyás, a széksorok között goyrsan és szinte hangtalanul mozgó alakokról elképzeljük, amint átvágják a torkunkat.

de itt nem mi vagyunk soron, hanem a haza, az árulás, a cselszövés, és a hazának, árulásnak, hazaszeretetnek többféle értelmezése.

mindez dermesztő a mélymagyar árpádsávos címer árnyékában, főleg akkor, ha az ember már keveredett bele véletlenül vagy vett rsézt szándékosan olyan tüntetésen budapesten, ahol az árpádsávot lengető fiataok azt kántálták, hogy indul a vonat auschwitzba. hogy az árpdsávos zászló a maga történelmi gyökereivel hogy jön össze a holokauszttal egy tüntetésen, abba most ne menjünk bele, de abba igenis lehet, hogy az idegengyűlölet mennyire ott van a balsors által régen tépett magyar nép történetében, és valahogy az a víg esztendő csak nem akar hozódni azokbana a napokban, amikor ismét idegeneket akarunk kívül tartani az országból olyan költséges kerítésekkel, amikből bizony számos stadion épülhetne a magyar foci dicsőségére.


urbán andrás, újvidéki színház: respect.

a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció