Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

a via negatíva szerint a bizalom

2015.07.19.

11:3719:00-20:15 Régi Zsinagóga:
Via Negativa (Szlovénia):
Manipulációk

ha azt hinnétek a fotó alapján, hogy az imádott vianegativa idei darabja a manipulációk gyermeknevelési foglalkozásokat takart, hát nagyon tévedtek.
tudom, hogy a fotók ezt sugallják, de nem minden fényképet teszek fel a blogra, azért mert csak.

nagyon vártam a via negatíva darabját, egyik kedvenceim a thealterre vissza-visszatérők közül, okoztak maradandó kultúrélményt már többször is, nem véletlen, hogy nagoyn hájpoljuk őket.

ez most kicsit más vianegatíva volt, öt színházi intézmény és fesztivál közös projektje.

a manipulációk a bizalomról szól, ami azért is nehéz téma, mert a bizalom önmagában nehéz intézmény: könnyű elveszíteni, nehéz visszanyerni, és a bizalom hozzávalóit mindenki a maga bonyolult rendje szerint állítja össze a saját biológiai és érzelmi konyhájában.

ráadásul a bizalomnak számtalan rétege van, az emberi komfortérzet alapvető kelléke, hogy tudj bízni, tudj bízni a barátaidban, a főnöködben, a kormányodban, a boltosban, a buszsofőrben.

életünk minden percében kockázatnak tesszük k i magunkat azzal, hogy idegenekkel érintkezünk, akik átverhetnek, meglophatnak, megfertőzhetnek, bánthatnak, megalázhatnak.

életünk minden percében kockázatnak tesszük ki magunkat azzal, hogy idegenekkel érintkezünk, de bízunk abban, hogy nem vernek át, nem lopnak meg, nem fertőznek meg, nem bántanak, nem alázhatnak meg.

a politika és a bizalom magyarországon nem kimondottan jó testvérek, és nem feltétlenül gyurcsány ferenc elkúrtukja óta. olyan nép vagyunk, amelynek egy része feltétlenül bízik az aktuális - nem biztos, hogy alkalmas - vezérében, a másik fele pedig mindenkivel szemben bizalmatlan, gyanakvó.

a nem bizalmon alapuló gyanakvás fakadhat  a gondolkodás képességéből  is,  aki gondolkodik, az egy rezsim számára veszélyessé válhat. inkább előbb, mint utóbb.


a legtisztább a gyermek feltétlen bizalma, amit a szülei - az akármilyen szülei - iránt érez.

a bizalommal visszaélni aljas, utolsó, szemét szar dolog, és én a hét főbűn mellé simán bevenném a bizalommal visszaélést. mert ennél kevés rosszabbat tudnék elképzelni - bár persze tudok.

és akkor istenről még nem is beszéltünk.

a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció