Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

lola blau

2015.07.21.

01:33

16:00-17:20 Régi Zsinagóga:
Bartha Boróka-Szép András-Béres László (Románia):
Lola Blau


lola blau története. a cabaret. a mesterségem a halál. a szomorú vasárnap. filmek, könyvek, mind a náci németország egy szeletét mutatja be egy ember sorsán keresztül.

lola blau történetében van egy nagyon erős mondat: élek, és nincs hazám.

lola blau története tipikus sors.   a nácik hatalomra kerülésekor derékba törik az élete és a karrierje, és hazátlanul bolyong európában.

a karrierje elején járó tehetséges fiatal színésznőre a merle könyveiből megismert emigáns sors vár. leszerződik linzbe, de zsidó származása előtt még a városba érkezése előtt szerződést bontanak vele. svájcba megy, ahol sem szerelmént nem tlaálja, sem az új életet: persona non grata - kiutasítják. amerikában telepszik le, de nem fut be nagy karriert. a kabaré jut neki és a középszer. talán valamennyire elégtétel, hogy a frontra induló katonáknak énekel és táncol - azoknak, akik majd a nácikkal harcba szállnak, ha behajózzák őket és átviszik a tengeren túlra.
a háború után hazatér, de hazája nem fogadja vissza.

szerencsés, hogy közelébe sem került koncentrációs tábornak - és nem szerencsés, mert hontalanná vált. ezt soha nem tudta kiheverni.

furcsa fintora a sorsnak, hogy a róla szóló musicalt 1971-ben georg kreisler írta - a feleségének. bécsben mutatták be.

 

ajánlom egyébként mindenki szíves figyelmébe tóth emese junior kritikus írását itt.a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció