Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

falrarajz tánccal és határfeszegetéssel

2015.07.21.

22:56

lengyel katáék eddig háromszor léptek fel a thealteren. a multimédiás élő mozgásszínház vetített showjukat tavaly láthattuk először a zsingagóa udvarán - pontosabban falán.

révész robi fotói

ez az előadómávészeti ág nyugat-európában és amerikában már nem jár gyerekcipőben, ezért nehéz is újat mutatni vagy mondani, a band-art társulat azonban mégis törekszik erre, pédlául azzal, hogy teljesen élővé teszik az előadást: a rajzolás, a hang ott abban a pillanatban születik meg.
a youtopia szójáték számomra nehezen értelmezhető: én az utopisztikus valóságban, vagy te az utopisztikus valóságban.

és itt van megint egy álampolgár, még hozzá egy nő, akit a hatalom belekényszerít valamibe, amit nem akar. a hatalom már csak ilyen.

azért hívjuk hatalomnak.

a dancing graffitit mutatták be először, ötletes volt és szellemes, és jó, hogy nem fáradt el az ötletesség és szellemesség két év után sem.

talán nem meglepő, írom most öniróniával, hoyg ez a darab is aktuális kérdéseket feszeget - de az utopisztikus szép új világ nem mindenkinek adatik meg, és huxley óta lehet, hogy nem is mindannyian vágyunk rá.

a falrarajz, a zene, a tánc, mindennek a másodpercre pontos együttmozgatása nem kis feladat, főleg, ha a főhőst indulatok is feszítik, amik adódhatnak a szabadságfok korlátozásából, meg a vágyból, hogy a mi határainkat mi magunk szabjuk meg.

s bár idekínálkozik, hadd ne írjam ide, hogy: és nem a kormány egy kerítéssel.

háháhá.


nagyon, nagyon szép előadás volt.
köszönöm!


a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció