Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

bakk(2)fitty

2015.07.25.

14:27
k2 Színház-Stúdió K (Budapest): Bakfitty - sírásás két részben - Dürenmatt: A nagy Romulus c. történelmietlen komédiáját figyelembe véve

ez volt az egyik kedvencem.

romulus, róma császára gyakorlatilag végigfekszi a 150 percet.
elege van az egészből, csak a reggeli, ebéd és vacsora érdekli, hogy nyugodtan alhasson, meg hogy mennyit tojnak a tyúkok.
róma az összeomlás szélén, a császári kassza üres, és nem mellesleg már az ajtóban topog a germán horda.


kicsit meghökkenünk, amikor kiderül, hogy romulus szándékosan nem tesz semmit. a futárt, aki a germánokról hoz titkos és vélhetően a történelem kerekét megfordító üzenetet, pihenni és aludni küldni, és eszegeti tovább a főtt tojásokat.

az udvarból aki tud, elmenekül, menekülés közben lánáyt és feleségét megölik - megrázza ugyan, de továbbra sem tesz semmit, hanem az aranyleveleket töri le babérkoszorújáról, hogy kifizesse a végsőkig velemaradt hűséges szolgáit.

a germán hadvezér, odoaker - akiről romulus egyik tyúkját, amely persze a legjobban tojik - egyedül találja romulust. ő is meg tud lepni minket: utálja a háborút, utálja a gyilkolászást, viszont nagyra tartja romulust, és szeretné, ha a seregei őt szolgálhatnák. csatába sem akart menni, de muszáj volt, félt, hogy megölik, ha nem működik együtt.

romulus és odoaker hosszan és elég hülyén néznek egymásra.

a drámai végkifejlett - két tével, mert már múlt idő -, azért csak megtörténik, és a k2 társulata még inkább befészkeli magát tágas és szníházszerető szívembe.

ui: tisztelet nyakó júliának!

a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció