Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

kohlhaas

2015.07.24.

15:33


révész róbert fotói

Szkéné Színház (Budapest)-Zsámbéki Színházi Bázis-MASZK Egyesület (Szeged) : KOHLHAAS    
 

látványban a legszebb előadás. a legizgalmasabb előadás. kohlhaas keményfejű lócsiszár. ugyan azt az  utat járja be, mint annyian mások a történelemben: hoz egy döntést, és a végén akasztófára jut.

sorsa - akár csak a repülőgép-katasztrófák - események láncolatának következménye, egyik dolog jön a másikból és már nem lehet visszafordulni.

de kohlhaas nem is akar.

ez a történet is felveti a dilemmát: jogában van-e bárkinek, aki az igazáért harcol, vért, szenvedést és könnyeket hagyni maga után, falvakat felgyújtani, embereket lemészárolni?

ez az előadás szám ommra könnyebben fogyasztható volt, mint a bűn és bűnhődés a nehéz szövegeivel - szerettem benne a félig vízben játszó zenekart is.

ami végig zavart: hogy nem tudtam tisztaszívvel a történetben kohlhaas mellé állni, pedig a rossz fiúknak titkon mindenki drukkol. a története robin hood-i, de csak pár nap után jöttem rá, mi zavart végig. az, hogy amirőla törénet elején azt hittem, hogy okos és tiszteletre méltó - az elvek mellett való kiállás és az igazságkeresés -, az a végére egyszerűen hülyeséggé silányult.

vissza lehetett volna fordulni, de ő mégsem tette.a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció