Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

számok bűvkörében - 1862

2015.07.24.

15:26

hát, az úgy történt, hogy minden thealter előtt meg kell kérnem kz-t, hogy állítsa át a blogfelületetn a blogot a következő évadra. ez most a 31. blogposzt sorozat. de a 31-es szám különösen nem érdekel, elmúltam, nem is biztos, hogy emlékeznék arra az évre.

de valamiért kellett egy szám.

a 42 nem lehet, ahhoz törölközőnek kellene nálam lenni ,de most nincs.

megnéztem a blogfotókat. ami nem igaz, mert nem ennyit töltöttem fel, csak amikor még kis kezdő bloggerke voltam, akkor össze-vissza töltögettem. mígnem rájöttem, hogy van egy külön hely a blogfotóknak.

na, ebben a mappában - legyen mappa az egyszerűség kedvéért - 1862 fénykép van most. piciny része révész robié, de nem ez a lényeg.

hanem hogy 1862.
egy szép négyjegyű szám

és a google szerint abban az évbe sok sok izgalmas dolog történt.

A. E. Beguyer de Chancourtois francia geológus 1862-ben tette közzé a periódusos rendszert.

Az amerikai dollár sokat változott az évtizedek folyamán.  George Washington híres portréját, ami a bankón látható, Gilbert Stuart festette. 1862-ben került forgalomba az első Washington-dollár.
 
beküldve a(z) December 26, 2014
Az első belsőégésű motort  Alphonse Beau de Rochas találta fel 1862-ben.  

Az Egyesült Államokban a rabszolgákat felszabadító első proklomációt  1862. szeptember 22-én adták ki.

1862-ben született Debussy.

A jövedelemadót az Egyesült Államokban 1862-ben vezették be. Egyesek szerint emiatt tört ki a polgárháború.

A Down-szindrómát, mint betegséget 1862-ben diagnosztizálta elsőként  John Langdon Down. 


a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció