Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

k2 maszk egyesület thealter

2015.07.24.

16:22
egy nagyívű drámában egy egész birodalom sorsát, amelynek a történetében árulás, mások feláldozása, hatalom, vér, történelmi távlatok vannak ,szóval egy egész birodalom sorsát annyival elintézni, hogy bakfitty---


nos, ahhoz irtó nagy bátorság és rendkívül kifinomult humorérzék kell.

a k2 a szemünk előtt nőtt fel. néhány éve játszottak először a thealteren, még végzősként, aztán megcsinálták a saját társulatukat, és azóta minden évben itt vannka a thealteren. előadásaik teltházzal mennek, és képesek arra, hogy nem csupán a thealter törzsközönségét vonzzák be, hanem azokat is, akik a fesztivál több előadását nem nagyon nézik meg.

sokszor figyeltem őket ezen a fesztiválon, ahogy érkeznek az előadásra, ahogy beszélgetnek, ahogy készülnek a színpadra, ahogy sietnek az öltözőbe.

szerencsére nem látom az arcukon azt az elbizakodottságot, amit ennyi jó kritika és kivételesen jó előadás után láthatnék.

azért a bloggernek is nehéz.

tök jó lenne sokszor előadás után odamenni, és azt mondani: köszönöm az előadaást. néha annyira vágyom rá, hogy majd szét vet a szándék. de mégsem teszem meg. azt hiszem , egy kicist szégyellős vagyok. egy blogger? igen, az, a magam módján.

vagy mert nem akarom, hogy azt gondölják, hogy rajongó vagyok. prsze, az vagyok, de nem fogom k2 plakátokkal kitapétázni a szobám. de csak azért, mert nincsenek k2 plakátok, persze.

még mindig nem értem, milyen szerencsés csillagzatállás kell ahhoz ,hogy egy rendezőpáros éveken át és darabról darabra tudjon együtt dolgozni. Fábián Péter, Benkó Bence. a kisbetűs blogban szándékosan nagybetűvel kezdődően leírt nevek. nem láttam még őket dolgozni, nem tudom, hogyan osztják el a feladatokat, hogyan beszélnek egymással, hogyan születik meg egy darabjuk. hogyan dolgoznak együtt a színészekkel. pedig egy szer de jó lenne!a 25 éves thealter legnagyobb hozadéka a következő nemzedék. a drámatagozatosok, a színművészeti egyetemisták és főiskolások. óriási szerencse, hogy a k2 a thealterre kerülhetett - szerencse nekünk, nézőknek, nekem, bloggernek, és a fesztiválnak. persze, nem szerencse, jászay tamás keze van a dologban, aki kaposváron tanította őket.

a k2 től sokat lehet tanulni. például azt is, hogy még az iskolapadban, de már kifelé készülve a z életbe is van választás. hogy leheg színházhoz szerződni, lehet társulatot keresni, és lehet társulatot csinálni. a csillagok különleges együttállásának köszönhető az is, hogy a k2 esetében és a thealter alapítói és 25 éve szervezői is olyan közegbe kerültek, ahol egy-egy csoport kiválasztotta magát. hogy volt sok olyan közös dolog bennük, és volt körülöttük olyan inspiráló szellemi közeg, amely a fesztiválnak és a társulatnak a létrejöttét is előkészítette és támogatta. a thealter alapítóinak: ritka, sőt, lehetetlenséggel határos, hogy magyarorszgon valami 25 éven át fennmmaradjon - valami, ami civil, ami nem üzleti vállalkozás, ami a kultúra és a művészetek magára hagyott, olykor elárvult területén működik, mostoha körülmények között.

a k2-nek: köszönök minden előadást.a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció