Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Május 25, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Manna Produkció (Budapest)-Zsámbéki Színházi Bázis: Mark Ravenhill: Állampolgári ismeretek

25. Hétfő 19:30     Régi Zsinagóga

100'

Szereplők:
Ivanics Tamás
Spiegl Anna
Fige Attila
Mohácsi Norbert
Viktor Balázs
Krajcsi Nikolett
Gergely Rozália
Rudjer Vivien

Tanár - Pál András
Jósnő - Vándor Éva
Férfi - Bercsényi Péter

Fordító: Markó Róbert
Magyar változat: Boronkay Soma és Tengely Gábor
Jelmez: Michac Gábor
Dramaturg: Boronkay Soma
Asszisztens: Zsirai Viktória
Rendező: Tengely Gábor
Produkciós vezető: Gáspár Anna

CITIZENSHIP
Mark Ravenhill a londoni Nemzeti Színház felkérésére 2004-ben írta, majd 2005-ben újraírta Citizenship című darabját, a National Theatre Connections elnevezésű programsorozata keretében.
A darab alcímmegjelölése szerint „színdarab fiatal színészek számára”. Főhőse Tom, egy érettségi előtt álló fiú, az ő egzisztenciális, teleologikus és - a felszínen elsősorban - szexuális identitáskeresésének története az Állampolgári ismeretek. Feltárja Tom kapcsolatrendszerét kortársaihoz és saját magához, elsősorban nem a kimondás által, hanem jellemző szituációkból kibontakoztatva mutatja be belső vívódásait, kérdéseit, érzeteinek folyamatos változását.

A Manna és a Zsámbéki Színházi Bázis közös előadása fiatalokról szól nem csak fiataloknak, Ravenhill darabjának ősbemutatójában egy osztály életébe pillanthatunk be. A darab nyíltan és nyersen beszél a szexualitásról, de nem mellőzi a humort, formája pedig egyszerre dokumentarista és klipek világát idéző. Az alkotók tudják, hogy kockázatot vállalnak a homoszexualitás kérdését sem megkerülő Állampolgári ismeretek bemutatójával, ami kíméletlenül szembesít a mesterségesen kialakított értékrend visszásságaival, miközben pontos, torzításmentes tükröt tart a diákok, a tanárok és az egész társadalom elé.

www.mannaprodukcio.hu/portfolios/mark-ravenhill-allampolgari-ismeretek/

www.facebook.com/MannaProdukcio

Az V. THEALTER U21 plusz Aperitif kisfesztivál programja.

Sorvezető – a MASZK Egyesület beavató színházi nevelési programja középiskolásoknak.

Jegyár: 800 Ft, diákigazolvánnyal: 600 Ft (25% kedvezmény a 25 éves MASZK Egyesülettől)

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció