Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Május 24, Vasárnap

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Manna Produkció (Budapest)-MASZK Egyesület (Szeged): projekt_LULU* - *dokumentarista szörnytragédia, 1895-2015 // Frank Wedekind nyomán

24. Vasárnap 19:30     Régi Zsinagóga

90'

a II. TITÁNium Színházi Szemle Jurányi-díjas előadása

Szereplők:
Lulu – Sodró Eliza
Schigolch – Béres Miklós
Alwa – Dér Zsolt
Geschwitz – Kőszegi Mari
Schöning / Jack – Sipos György
Goll / Mr. Hopkins – Borsányi Dániel
Schwarz – Rózsa Krisztián
Rodrigo / Kungu-Poti – Bán Bálint
Zenészek: Szabó Sipos Ágoston, Csizmás András, Komjáti Áron

Fordította Forgách András
Díszlet, jelmez: Juristovszky Sosa
Videó: Karcis Gábor
Operatőr: Táborosi András
Asszisztens: Szélinger Anna
Dramaturg: Zsigó Anna
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Geréb Zsófi

Amikor egy népszerű női magazinban „A nő munkája a férfi" címmel jelenik meg írás, vagy a beépített szekrénytől az alufóliáig mindent meztelen női testtel reklámoznak, akkor kiderül, hogy valójában nem történt elegendő változás az elmúlt száz évben. Az előadás Frank Wedekind századfordulós drámája és kortárs dokumentarista szövegek felhasználásával a nőkérdést és a nemi egyenlőtlenségek problematikáját járja körül. A női emancipáció és az egyre szélesebb körben elterjedt feminista mozgalmak ellenére még ma sem lehet úgy végigmenni az utcán, hogy ne kelljen farkasszemet nézni a mindennapi szexizmussal.
Az előadásban epizódok villannak fel Lulu életéből, aki a klasszikus femme fatale figura megtestesítője. Sorsa azonban kizárólag a mellette levő férfiaktól függ. A kérdés az: mi történik, ha megpróbál függetlenedni? Mi lehetett akkor és mi lehet most az „önálló” nő perspektívája? Mi a szerepe ebben a férfinak? Károsak-e a „tipikus” nemi szerepek? Ha igen, mennyire? Egyáltalán, mi az a feminizmus? És kell-e? És mi köze ehhez a férfiaknak?
És vajon fel kell-e tenni ezeket a kérdéseket, vagy minden pont jó úgy, ahogy van?

Geréb Zsófi végzős rendezőhallgató diplomarendezése a Manna Produkció és a szegedi MASZK Egyesület első koprodukciója a Manna Tehetséggondozó programja keretében. Bátor, elgondolkodtató és kellően provokatív előadás, figyelemreméltó alakításokkal.

www.luluprojekt.hu

Interjú Geréb Zsófival

Az V. THEALTER U21 plusz Aperitif kisfesztivál programja.

Jegyár: 800 Ft, diákigazolvánnyal: 600 Ft (25% kedvezmény a 25 éves MASZK Egyesülettől)

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció