Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Május 21, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

ADY-ÁK Színpad (Debrecen): Mrożek: Nyílt tengeren

21. Csütörtök 20:00     Régi Zsinagóga

45'

A Kövér: Váradi Gergely
A Közepes: Kotormán Ábel
A Kicsi: Pálóczi Bence
Postás, Lakáj: Gáll Levente

„Hajótörést szenvedtünk. Hárman maradtunk a csónakban. Kezdek éhes lenni.”

Utakat keresünk önmagunk kifejezésére, fejlesztésére. Mrożeket találtuk meg és ő is megtalált minket. Ki és hol befolyásol bennünket? Milyen szerepeket játszunk a saját életünkben? Ezeket vajon magunknak választottuk? Hogy lehet ezeket megenni, megetetni a másikkal? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik az alkotók a választ az előadásban.

„Nagyon aktuális helyzetet ábrázol a történet, ember embernek a farkasa. Hogy miért nyúlunk egy politikát és társadalmat kritizáló darabhoz 19 évesen? Erre a válasz szinte magától értetődő, akarva akaratlanul benne vagyunk az aktuális politikában. Nekünk is el „kell” menni szavazni és mi is részei vagyunk annak a nagy egésznek, akik döntéseket hoznak, így joggal mondhatjuk, hogy nem idegen tőlünk se a politika se a társadalmi helyzet.”
(Váradi Gergely)

Slawomir Mrożek lengyel író egész Európát bejárta a sztálinizmus idején. Művei az abszurd stílusában íródtak, burkolt politikai és történelmi célzásokkal. Drámáját a debreceni Ady Endre Gimnázium emeltszintű drámai képzésében részt vevő diákok állították színpadra, produkciójuk az idén bejutott az Országos Diákszínjátszó Találkozón döntőjébe.

Az V. THEALTER U21 plusz Aperitif kisfesztivál programja.

Jegyár: 600 Ft, diákigazolvánnyal ingyenes

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció