Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 18, Szombat

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Niv Sheinfeld and Oren Laor Dance Projects (Izrael): Bolondok hajója

18. Szombat 17:30     Régi Zsinagóga

50'

előadók-társalkotók: Sascha Engel, Anat Grigorio, Uri Shafir
zene: Didi Erez
jelmez: Inbal Lieblich
fény: Netta Koren
rajz: Ruth Gwilly
videó: Sascha Engel
koreográfia, rendezés: Niv Sheinfeld, Oren Laor

Niv Sheinfeld és Oren Laor az izraeli kortárs tánc neves táncos-koreográfusai, akik az elmúlt években egyre nagyobb sikereket érnek el külföldön is. A 2014-es THEALTER fesztiválon Kétszobás lakás című táncelőadásukkal vendégszerepeltek, a Bolondok hajóját pedig koreográfusként jegyzik.
A darabban három karaktert, egy nőt és két férfit látunk a színpadon, akik saját zárt világuk biztonságában léteznek egymás mellett, a találkozás azonban elkerülhetetlen. Ahogy fokozatosan lépik át a másiktól elválasztó határvonalakat, úgy válnak személyes terheik egyre láthatóbbá. Mozgás, szöveg, költészet és zene egyaránt fontos szerepet kapnak a produkcióban, amely az ember védekezési ösztöne, a változástól és a pusztulástól való félelem és a másikkal való kapcsolat kialakításának igénye, a megértés és az elfogadás iránti vágy közötti szűk mezsgyét vizsgálja.
Az előadás megidézi az európai kultúra és filozófia egyik ősi, a középkor óta élő és vissza-visszatérő toposzát, a kormányos és kapitány nélkül hánykolódó lélekvesztőt, a „bolondok hajóját” - a gyarlóság és a szentség, az önfeláldozás és az önzés között hánykolódó emberi lélek több száz éves allegóriáját. Ugyanakkor az alkotók reflektálni kívánnak a jelenkori Izrael és a Közel-Kelet elhúzódó konfliktushelyzeteire is, a történelmi helyzet abszurditására, az emberi viszonyok problémáira.

A vendégjáték támogatója: Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiuma

www.nivoren.com

Niv Sheinfeld and Oren Laor Dance Projects (Izrael): Bolondok hajója

Az előadást támogatta:

Nemzeti Kulturális Alap

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció