Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 18, Szombat

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Takarmánybázis (Budapest): Kőfaltorta - mozikoncert Szemző Tibor zenéivel és filmjeivel

18. Szombat 23:00     Régi Zsinagóga

75'

„Una nina me decia,
Negrito, porque no cantas?
Port que tengo en mi garganta
Una gran mamposteria.”

"Azt mondta egy kislány nékem,
Sötét babám dalolj vélem.
Nem dalolok, nincsen hangom:
Kőfal torlaszolja torkom."  

A Takarmánybázis ezen az esten mutatkozik be Szegeden. Műsorukat rétegzettség jellemzi, melyben az elhangzó szövegeknek éppoly nagy szerepe van, mint a zenének vagy a vetített látványnak. A 80-as években forgatott Cuba mellett Szemző Tibor újabb darabját, a >K<Metszeteket is bemutatják, aminek filmanyagát hét országban, Kafka utolsó barátjának és utolsó szerelmének élethelyszínein forgatta. A darabban Kafka szövege, A császár üzenete különböző nyelveken szólal meg, egyedi módon járva be a kafkai univerzumot, a zene, a filmek és a beszélt nyelvek segítségével.

Szemző Tibor Magyarország egyik legjelentősebb kortárs zeneszerzője, médiaművész, előadó, a 180-as Csoport alapítója. Műveiben a beszélt hangok, az instrumentális zene és a képi elemek összefüggéseivel, különböző rétegeik összeillesztésével foglalkozik.
A Takarmánybázis formációban Huszár Mihály bőgőn, Pödör Bálint ütőhangszereken, a narrátor Szemző Tibor basszusfuvolán játszik, a hangmester ezúttal is Regenye Zoltán.

kafka.szemzo.hu
www.szemzo.org
www.facebook.com/Szemzoe


 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció