Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 19, Vasárnap

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Bartha Boróka-Szép András-Béres László (Románia): Lola Blau - musical egy színésznőre és egy zongoristára

19. Vasárnap 16:00     Régi Zsinagóga

80'

előadja: Bartha Boróka
zene: Szép András
látvány, jelmez: György Eszter
koreográfia: Jakab Melinda
zenei tanácsadó: Incze G. Katalin
rendező: Béres László

Georg Kreisler művének címszereplője, a művészi álmokat dédelgető, de csak a bécsi kabarészínpadokig jutó Lola 1938-ban (az Anschlusst követően), a holokauszt fenyegető árnya elől kénytelen előbb Svájcba, majd az Egyesült Államokba emigrálni. Itt eléri végre a hőn vágyott sikert, de ahogyan az már lenni szokott, ezt - mint örökösen fenntartani akart, de talán éppen ezért fenntarthatatlan állapotot - szükségszerűen követi a kiábrándulás, az illúzióvesztés. A második világháború után Lola visszatér Bécsbe, de hamarosan rá kell jönnie, hogy az illúziókat valahol útközben végleg elvesztette. Lola Blau sorsa szűkebb értelemben tipikus XX. századi művészsors, míg tágabb értelemben a mindenkori művészsors metaforája.

„Az ő Lola Blauja úgy ízig-vérig színésznő, hogy közben elsősorban nem az, hanem egy, a talpon maradásért, a túlélésért és egy kis boldogságért küzdő asszony. Aki persze eljátssza a színésznői allűröket, ha éppen úgy kívánja a helyzet, de közben pontosan érezteti, hogy ez is csak egy szerep, mert a karakter lényege nem ez, hanem az e mögött lévő, érzékeny, sokszor kétségbeesett, máskor reménykedő, a nehéz helyzeteket összeszorított foggal is végigcsináló, új és új helyzetekhez alkalmazkodni képes Lola, akivel a nézőtéren ülő idős háziasszony éppen úgy azonosulni tud, mint a gimnazista vagy a középkorú hivatalnok.”
Turbuly Lilla: Egy (színész)nő élete, 7 óra 7

Bartha Boróka pályáját a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban kezdte, jelenleg a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház színésze. Szép András zongorista a kolozsvári Zeneakadémia végzős hallgatója és a Kolozsvári Magyar Opera szólistája. Béres László rendező jelenleg a Kolozsvári Magyar Opera művészeti tanácsadója. Hármójuk független színházi produkciója számos erdélyi és magyarországi fesztiválon és helyszínen aratott sikert.

Az előadás a Bühnen- und Musikalienverlag Josef Weinberger Wien Gesellschaft m.b.H és az UMPA ügynökség engedélyével kerül színre.

Támogatók: Communitas Alapítvány - RMDSZ; Meta Glob Kft, Delicatess Kft.

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció