Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 20, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Metanoia Artopédia (Szeged): Én tökéletes vagyok - tudattalan történet

20. Hétfő 22:30     Grand Café

70'

az előadás Friedrich Nietzsche, Hamvas Béla, Franz Kafka írásai, archív és jelenkori dokumentumok, hanganyagok, újságcikkek, statisztikák, stb. felhasználásával készült.
közreműködők: Erdély Perovics Andrea, Krasznahorkai Ágnes, Ruscsák Péter, Rutoni Róbert, Diószegi Ágnes, Kovács Vecei Sára, Perovics Zoltán
hangfelvételről közreműködik: Czeglédi András
ruhák: Csúri Anna
figurák: Kiss Attila Etele
hangkeverés: Lengyel Zoltán
hangtechnika: Virágh Máté
rendezőasszisztens, szerkesztés: Erdély Perovics Andrea
írta, rendezte, látvány: Perovics Zoltán


Az 1990-ben alapított Metanoia Artopédia a „színházi társadalmon” kívülálló színházakhoz képest is kívülálló, semmilyen értelemben sem praktikus, nem kifizetődő. Ebben az artopéd szabadságban vállalja azt a tartalmi és formai építkezést/perfekcionizmust, amely időigényes és kockázatos ugyan, de amely a kísérletezés/felfedezés egyedüli lehetőségét adja. Nyomorúságosan termékeny külső/belső ingamozgás ez, a jelenvalóság, az ismeretlen és a képzelet egybegyújtó centrumában. Az Artopédlandiában foganó katarzispont létezésünk teljességéért ragyog, ha valóban kihordjuk, ellenkező esetben ott az áramvonalas, praktikus koraszülött, a halott és divatos középszer. Ma mindenütt ez van.

„A helyszín a mulasztás bolygója, ahol a mérgek sokszínű, hipnotikus kín-állatát az emberi faj üres mutációi táplálják. Ahol a látszólag passzív semlegesség rendre magához vonzza, és aktivizálja is a mérgeket. Ahol a mai ember mérgekhez fűződő kaotikus kapcsolatában azoktól már nem is különbözteti meg magát. Ahol az ellenmérget sem gyógyszerének, hanem ellenségének tekinti.
Az idő elközelgett, hogy a „civilizált barbárság” betörésének vége-hosszát belássuk, azonban az ellenméreg mégsem mondja azt, hogy: Der Handkuss! / Kisti Hand!
Irány a Mars! Erre a hangra hangolódni, mindenféle különleges extázis-technika nélkül lehet. A tudattalan finálé garantált, az élő természet a létezés egészére minden pillanatban igent mond. A Föld nevű bolygón felgyülemlett, megtisztíthatatlan, lebonthatatlan méreganyagokat az antarktiszi jégtakarók, és gleccserek olvadásával gondosan összehangolva éppen ez az igent mondás rázza le magáról. A monumentális méregtelenítőkúra vakító árnyait az Artopéd Vizuális Rádió élőben közvetíti.”
Perovics Zoltán: Haszontalan szövegek gyűjteménye, részlet

www.metanoiaartopedia.hu

Támogatók: Grand Café, EMMI

Az előadásra a társulatnál közvetlenül lehet jegyet rendelni a következő elérhetőségeken: artopedlandia@gmail.com, +36709411607, a jegyet pedig az előadások kezdete előtt 1 órával lehet átvenni.

------------------

Kiállítás és beszélgetés: 25 éves a Metanoia Artopédia
Ebből az alkalomból július 22-én 15.00-kor a Grand Caféban kötetlen kerekasztal beszélgetésre kerül sor meghívott vendégekkel, valamint a Metanoia Artopédia régi és jelenlegi tagjainak közreműködésével.
A 25 éves a Metanoia Artopédia című kiállítás megtekinthető a Grand Caféban a Metanoia Artopédia előadásai, valamint az ünnepi kerekasztal beszélgetés előtt és után.

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció