Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 21, Kedd

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Közmunka Színház (Budapest): Messécske a Csodatévőről - brutális varieté színészekre és kamarazenekarra

21. Kedd 17:30     Kisszínház

60'

szereplők:
Csodatévő: Szőke Szabolcs
Vénasszony: Nagy Bianka
Szakerdon Mihajlovics: Rácz Attila
Díva: Szabó Vera
Japán fűrészművész: Okazaki Masato 岡崎格人
Harmonikás: Barna Gábor Botond

munkatársak: Ászity Boglárka, Németh Márta, Szőke Dániel Bogdán
zene: Szőke Szabolcs
látvány: Szőke Szabolcs, Szőke Dávid
fény: Bartha András

A Közmunka Színházat független művészek alapították 2014-ben. Színpadi előadások létrehozásával foglalkoznak kizárólag projektszerű, vezető nélküli laza együttműködésben. A csoport munkamódszerének lényege: az egyszemélyes, rendezői koncepcióra épülő színházcsinálás tagadása, és az anarchista gondolkodás művészeti lehetőségeinek kollektív kutatása. Alkotó tevékenységükhöz semmilyen állami támogatásra nem tartanak igényt.

Harmadik bemutatójuk, a Messécske a Csodatévőről című produkció szövegkönyve Danyiil Harmsz írásai alapján Bratka László, Hetényi Zsuzsa, Keleti Éva, Páll Erna, Rab Zsuzsa és Szilágyi Ákos fordításainak felhasználásával készült. Ebben a furcsa világszemléletű mesében egy brutális varieté zenés műsorszámain keresztül egy, de lehet, hogy több gyilkosság krónikája elevenedik meg.

„Itt ebben az előadásban vágyainkról és azok beteljesüléséről van szó. Figyeljenek és megértik, mily hiúak is a vágyaink. Azt is megértik, mily könnyű mások vágyait teljesíteni és mily nehéz a sajátunkat."

„Nem tartjuk oda a másik orcánkat, ugyanott csattan újra és újra, ez nem valami biblikus történet, csak a tehetetlenség és reménytelenség bénultsága. Istentől elhagyott vidék, de emberek laknak még benne.
Nincs szabályos dramaturgia, nem jutunk el sehonnét sehová, hol zenélnek, hol beszélnek, énekelnek, pofozkodnak, vagy csak varázsolnak a járni tudó székkel, két kék lufi a feje, ki is durrantják, puff-puff. Mégis rend van a színpadon, és minden játszik, minden zenél, minden él. A halottak is. Ha félsz, jobb, ha megszokod, mert odakint is ez vár.”
Fáy Miklós: Mindnyájunknak hányingerünk van!, Népszabadság


Támogatók: Patyolat/Próbaüzem, Architéka

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció