Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 21, Kedd

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Szkéné Színház (Budapest)-Zsámbéki Színházi Bázis-MASZK Egyesület (Szeged): KOHLHAAS

21. Kedd 19:00     Régi Zsinagóga

110'

Kleist Kohlhaas Mihály című elbeszélését színpadra írta: Gábor Sára és Hegymegi Máté

szereplők:
Kohlhaas: Nagy Zsolt
Lisbeth: Pető Kata
Clara, Antónia: Bach Kata
Feketék: Pető Kata, Bach Kata
Vencel: Nagy Norbert
Herse, Palkó: Fehér László
Várnagy, Kallheim, Szomszéd, Három: Jankovics Péter
Luther Márton, Juhász, Sintér: Király Attila
Nagelschmidt, Fejedelem, Sorompóőr: Kárpáti Pál
Günter, Pityi, Ügyvéd, Egy: Pallag Márton
Wrede gróf, Hans, Kettő: Horkay Barnabás

dramaturg: Gábor Sára e.h.
konzulens: Kárpáti Péter
látvány: Fekete Anna, Oláh Tímea
zene: Kákonyi Árpád
fény: Payer Ferenc
munkatársak: Bereczki Csilla, Kovács D. Dániel
rendező-koreográfus: Hegymegi Máté

"Élt valaha egy lókereskedő, név szerint Kohlhaas Mihály, a maga korában az egyik legderekabb, ugyanakkor legelvetemültebb ember. Ez a rendkívüli férfiú egészen harmincéves koráig a jó állampolgár példaképének számíthatott volna. Volt neki az egyik faluban, amely még most is róla van elnevezve, egy majorsága, ahol nyugodtan megélhetett mesterségéből; a gyermeket, akivel megajándékozta hitvese, Isten félelmében szorgalomra és hűségre nevelte; szomszédai között nem akadt egy sem, aki ne élvezte volna jótéteményeit vagy igazságosságát; egyszóval, a világnak áldott emlékezetűként kellene őt számon tartania, ha egyik erényében a végletekig nem csapongott volna. A jogérzék azonban rablóvá és gyilkossá tette őt."

A 3. TITÁNium Szemle Szkéné-díjas előadása.
A TITÁNium keretében a FÜGE Produkció és partnerei olyan fiatal, 35 év alatti színházi alkotóknak szeretnének lehetőséget adni a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamelyik színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önállóan rendeznek. Az alkotók előadástervvel pályázhatnak, az idei TITÁNium egyik nyertese lett Hegymegi Máté Kleist-adaptációja, amelyet július elején mutattak be a Zsámbéki Színházi Bázison.

www.zsambekiszinhazibazis.hu
www.szkene.hu
www.fugeprodukcio.hu 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció