Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 24, Péntek

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Molnár Csaba (Budapest): Dekameron

24. Péntek 18:00     Régi Zsinagóga

60'

alkotók: Cuhorka Emese, Dányi Viktória, Molnár Csaba, Marco Torrice
zene: (montázs) J. Mahler, J.S. Bach, I. Stravinsky, C. Janequin, Mizsei Zoltán
jelmez: Molnár Csaba
fény: Dézsi Katalin
produkciós vezető: Rácz Anikó
producer: SÍN Kulturális Központ
rendező: Molnár Csaba

Szín- és jelmez-őrjöngés, catwalk, bálványimádás, pofátlanság.

Ahogy Boccaccio Dekameronja, úgy a darab is egyszerre vet számot a tabuval, az erkölcsi-vallási kérdésekkel és a hős megkérdőjelezhető fogalmával. Iróniával, erotikával és szenvtelenül mutatja be inspiráló és frivol történeteit. A közönséges és a szent, a bűnös és az erényes, a komikus és a tragikus között ide-oda ingázva alkot képet a jelenről, ítéletek nélkül, felszabadultan.

Molnár Csaba a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában kezdte táncművészeti tanulmányait. Az ebből az iskolából kikerült alkotók máig is közösen dolgoznak, és friss energiákat hoznak a magyarországi kortárstánc szférába, munkáikban felszámolódni látszanak a hierarchikus rendszerek, a darab már nem csupán a koreográfus, hanem az egész társulat közös munkájából születik. Ezután 2007-től a brüsszeli P.A.R.T.S. iskolában tanult, ami szintén olyan művészeti képzésben részesíti növendékeit, melyben a táncos a koncepció megalkotásában is aktív szerepet vállal. Az elmúlt években négy olyan darabban is szerepelt alkotóként, ami megnyerte a legjobb táncelőadásnak és koreográfusnak járó Lábán Rudolf-díjat: Bloom!: CITY (2011), Hodworks: Basse Danse (2012), Dányi–Molnár–Vadas: Nyúzzatok Meg (2014), Hodworks: Pirkad (2014). Emellett a Nyúzzatok meg és Pirkad című előadásokat a nemzetközi Aerowaves hálózat beválogatta az év legjobb új alkotásai közé.

A SÍN Kulturális Központ produkciója.
Támogatók: EMMI, Trafó KMH, départs - Az Európai Unió Kultúra Programja

www.sinarts.org
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció