Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 24, Péntek

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

k2 Színház-Orlai Produkció (Budapest): Apátlanok - tétlenség 2 részben

24. Péntek 20:00     Cooltour Café

250'

szereplők:
Anna Petrovna Vojnyiceva: Kopek Janka mv.
Szergej Pavlovics Vojnyicev: Viktor Balázs
Szofja Jegorovna: Piti Emőke
Porfirij Szemjonovics Glagoljev: Borsányi Dániel
Kirill Porfirjevics Glagoljev: Farkas Sándor mv.
Marja Jefimovna Grekova: Tenki Dalma mv.
Nyikolaj Ivanovics Trileckij: Rózsa Krisztián
Abram Abramovics Vengerovics: Ruscsák Péter mv.
Mihail Vasziljevics Platonov: Horváth Szabolcs
Alekszandra Ivanovna (Szása): Boros Anna
Oszip: Domokos Zsolt

fordította: Radnai Annamária
dramaturg: Kautzky-Dallos Máté
látvány: Jeli Sára Luca
rendezőasszisztens: Erdélyi Adrienn
rendezte: Fábián Péter, Benkó Bence


„De hát én nem azért írtam a darabjaimat, hogy sírjanak rajtuk (…) Én azt akartam mondani az embereknek: nézzetek magatokra, vegyétek végre észre, hogy milyen rosszul, unalmasan éltek! A legfontosabb, hogy ezt megértsék az emberek. Ha ezt megértették, akkor feltétlenül egy másik, jobb életet teremtenek maguknak… Én azt már nem fogom látni, de tudom, hogy valami egészen más lesz, nem is hasonlít arra, ami most van… Amíg az az új élet el nem jön, én újra és újra mondom: értsétek meg végre, hogy milyen rosszul, milyen unalmasan éltek!” (Csehov)
„Még nem jött el.” (k2 Színház)

„Amikor másodévesek voltunk az egyetemen, Rusznyák Gáborral csináltunk egy Csehov-vizsgát, amelyben néhány jelenet szerepelt a Platonovból is, melyekben Horváth Szabolcs (Szabi) kitűnő színészi teljesítménye juttatta eszünkbe az ötletet, hogy egyetem után, ha még létezni fog az akkoriban kettőnk által alapított k2 Színház, mindenképpen nekivágunk Csehov gigantikus művének. Abban a formában, hogy Szabi - aki a kezdetek óta oszlopos tagja a csapatnak - játssza majd a címszerepet. Még most sem fogtuk fel teljesen, hogy ez a régóta dédelgetett álmunk most valóra válik.”

„Az Apátlanok (Platonov) című darabhoz a Hátsókapu nevű romkocsmát találták meg; ezzel máris leomlott az a bizonyos negyedik fal a játszók és a nézők között, hiszen fizikai lehetetlenség elhatárolódni egymástól (elég, ha a szünetben a mosdóba menne az ember, máris beszélgetésbe elegyedik velük). Ez a közvetlenség nemcsak a színészek és a közönség kapcsolatát jellemzi, hanem erős tartalmi eleme az előadásnak, voltaképp az értelmezés maga. A Platonov története ugyanis közvetlenül az ő történetük. A miénk is persze, amennyiben közünk van hozzájuk.”
Csáki Judit: Teng és leng, Revizor


www.k2szinhaz.hu
www.orlaiprodukcio.hu

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció