Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 23, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Tea for Two tréningek: Benkó Bence-Fábián Péter / Hegymegi Máté vezetésével

23. Csütörtök 09:00     Vasvári SZKI

THEALTER Tea for Two tréningkurzusok
Nyilatkozz, hercegnő – Amphitryon Realoded

A THEALTER hagyományaihoz híven idén is képviselteti magát az utánpótlás, akiktől kíváncsiságot és odaadást várunk, és akikre – közönségünkkel együtt – mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.
A fesztivál programjának újra kiemelt része a műhelymunka. A színházi képzésben résztvevő fiatalok részére meghirdetett kurzusoknak ugyanaz a kiindulópontja – az Amphitryon komplex konfliktusrendszere –, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér.
Valamennyi alkotócsoport mellett dolgozni fog egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában. Nem titkolt célunk a programmal, hogy ne csak mi ismerjük meg jobban a fiatalokat, hogy hogyan gondolkodnak a színházról, hanem az is, hogy ők is megismerjék egymást, olyan alkotókkal dolgozhassanak a kurzusokon, akikkel korábban nem – és hogy e mellett kiváló hazai, határon túli és külföldi előadásokat is lássanak.

Benkó Bence-Fábián Péter
Az idei THEALTER fesztivál kiemelt meghívottja, a k2 Színház vezetői, rendezői. Első alkalommal 2011-ben, a kaposvári egyetem színészhallgatóiként mutatkoztak be Szegeden, az I. THEALTER U21 plusz kisfesztiválon. 2012-ben sikerrel indultak a THEALTER helyspecifikus projekt pályázatán. azt a csöndet nem tudjuk eljátszani című produkciójukkal nem csak közönségsikert arattak, de elnyerték a zsűri fődíját is. Tavaly nagy sikerrel játszották Szegeden a Mielőtt az éj leszáll! című Brecht-adaptációt. 2013-ban elnyerték a FESZ „Pályakezdő” díját, 2014-ben a k2 Színház – immár független társulatként – jelölést kapott a Színikritikusok különdíjára is.
A kurzus időpontja: 2015. július 19-25.
Tréningbemutató: 2015. július 25., 19.00, Régi Zsinagóga
Résztvevők: Bach Zsófia, Buzási Fanni, Fodor Orsi, Jakopánecz Kitti, Kazári András, Lévai Júlia, Litauszky Lilla, Nagy Norbert, Simony Attila, Wrochna Fanni
Tréningblogger: Kovács Bea

Hegymegi Máté
Színész, koreográfus, rendező, 2014-ben végzett az SZFE fizikai színházi rendező-koreográfus szakán, Horváth Csaba és Lukáts Andor osztályában. Az egyetem előtt a nyíregyházi színház tánckarában dolgozott, játszik Székesfehérváron és a Forte előadásaiban, rendezett egyetemistaként (Küszöb, Bűnös természet), koreografál (Katona József Színház, Vígszínház, Budapest Bábszínház, Szputnyik). Dunaújvárosban 2014 őszén rendezte az Amphitryont, jelenleg a Kolhaas Mihály színpadra állításán dolgozik. 2012 óta tart mozgásórákat az SZFE Nyári Egyetemén, 2014 óta tanít színészhallgatókat.
A kurzus időpontja: 2015. július 19-25.
Tréningbemutató: 2015. július 25., 19.00, Régi Zsinagóga
Résztvevők: Almási Virág, Fekete Ágnes, Kabdebon Dominik, Mesés Gáspár, Oberczián Kinga, Pécz Roland, Péteri Lilla, Vadász Krisztina, Varga Kinga, Zongor Réka
Tréningblogger: Dohy Anna

A blogot szerkeszti Jászay Tamás.

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció