Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2015 / Július 18, Szombat

 

Előadás

Webnapló
officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kultúrbrigád-Átrium Film Színház (Budapest): Igenis, miniszterelnök úr! - válságkomédia két részben

18. Szombat 15:30     Kisszínház

140'

szereplők:
James Hacker, miniszterelnök: Hevér Gábor
Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök: Alföldi Róbert
Bernard Woolley, személyi titkár: Ficza István
Claire Sutton, politikai tanácsadó: Parti Nóra
Kumranisztán nagykövete: Marton Róbert

magyar szöveg: Faragó Zsuzsa, Ugrai István
zene: Némedi Árpád, Zságer-Varga Ákos
látványtervező: Dávid Márk, Lakatos Péter
jelmeztervező: Tihanyi Ildi
díszletkivitelező: Cséffai Györgyi
smink:Vég Attila
világítástervező: Kehi Richárd
öltöztető: Lakatos Erika
súgó: Czakó Klára
asszisztens: Ari Zsófia, Czirák Dániel, Ruska Robin, Takács Edina
fény: Lengyel Zoltán
hang: Szabó Szilveszter
segédrendező: Nyulassy Attila
produkciós menedzser: Zsedényi Balázs
produkciós vezető: Ugrai István
rendező: Znamenák István

A gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira. Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében? Mi történik, ha a kormány unortodox megoldásokhoz folyamodik? És hogyan rontja a helyzetet a globális felmelegedés? Antony Jay és Jonathan Lynn – a nyolcvanas években készült, világsikerű, klasszikussá vált tévésorozatuk alapján írt – politikai komédiája a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

A teljes egészében magánfinanszírozásban, állami támogatás nélkül működő Kultúrbrigád három éve készít saját színházi produkciókat a budapesti Átrium Film-Színházzal közösen. Céljuk korszerű esztétikájú szórakoztató darabok létrehozása, amelyek önmagukban gazdaságilag is sikeresek. Előadásaikat a mai magyar valóság kontextusában értelmezik. Eddig kétszer szerepeltek a THEALTER programjában: Martin McDonagh Vaknyugat című darabja a 2013-as fesztivál közönségdíjas előadása volt, 2015 tavaszán az V. THEALTER U21 plusz Aperitif kisfesztiválon pedig a Gergye Krisztián Társulatának Merénylete aratott sikert.

A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Támogató: Cross&Field men’s fashion

www.kulturbrigad.hu
www.atriumfilmszinhaz.hu


 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció