Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Videók

 

 

megnyitó - szokás szerint nem szokványos

2013.07.20.

00:59


jött egy fbi ügynök, beállították neki a mikrofont. oda állt a zsina ajtaja elé, és azt mondta, hogy az ajtón mostantól mindenki csak nemzetbiztonsági átvilágítást követően léphet be.
aztán csak nézett, rezzenéstelen arccal, a szemét nem láttuk, mert nem vette le a napszemüvegét.

és akkor megszállták a kertet a kommandósok, mindenkit a földre vittek és megbilincseltek.
hevertünk ott sokáig.
az arcomat kicsit nyomta a fényképezőgép optikája. gondoltam, majd zizegve, csendben zúmolok.
ahogy a macskaköhöz szorították az arcom, behunytam a szemem, és a fák susogását hallgattam. a nap már nem sütött be a kertbe, de én becsukott szemmel is láttam a fényes foltokat a zsina falán, és azt képzeltem, hogy egy egészen másik kertben fekszem a diófa alatt egy csendes nyári délutánon, amikor csak a poszméhek dünnyögését hallani.
poszméhek. posztméhek. fészbúkra! - kiáltotta bennem egy hang, de aztán elhallgatott. visszatértem a valóságba. az időseket végül a falnak támasztották, hogy ne legyen lumbágójuk, mire ez az egész véget ér.

aztán jött egy hosszú hajú ember, valami tiszt lehetett, bár annak ápolatlan, de minden kommandós elkussolt, amikor belépett a kertbe. az fbi ügynök láthatóan feszengeni kezdett. rángatóztak az izmok az arcán. a hosszú hajú odalépett hozzá, szépen lyukakat vágott az öltönyére, aztán lenyiszitelte a nadrágja szárát.
- na, most már mehetsz haza apukám. vissza, ahonnan jöttél, oda. parancsolgatni. bilincseket levenni.

így is történt. a kommandósok visszaültették az időseket a fehér műanyag székekre, még a ruhájukat is leporolták. a bilincseket levették, pironkodva kértek elnézést.
hiszen csak tévedés volt. rossz riasztás. vagy inkább téves. hiszen ki akarna békés színháznézőket bezáratni?
az fbi ügynök mindeközben ott állt csíkos polóban. hülyén érezte magát, jól szabott zakójától megfosztva. sajnos a szemüvegét nem vették le róla.hát, igazából nem is ez történt.
hanem ez.
de a lufik igazak.

megnyitni sosem könnyű a fesztivált.
még ha jó barátok azt is javasolják, hogy a beszéd legyen rövidebb.
ami az egymás után fűzött szavak folyamából igazán lényeges - és az nem az, ami a szemnek láthatatlan -, hogy szegeden évtizedek óta működik szabad színház.
szabad társulatok.
a thealter idén, most 23. alkalommal ad nekik teret - a klauzál, a roosevelt téren, a régi zsinagógában, a kisszínházban. a város kultúrszíve most itt dobog.
aki pedig fbi ügynöknek öltözik, az ne csodálkozzon, ha levágják róla a ruhát, míg csak hajóskapitány énje nem marad.

a nemvalóság néha sokkal izgalmasabb, mint a valóság, nem? gyertek színházba.
 


a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció