Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Videók

 

 

karaván színház, roma tanoda

2013.07.23.

16:35


a thealter egyik legüdébb előadása volt a karaván színház banyemesék előadása. a helyszíne, a rákóczi utcai roma tanoda korántsem volt ilyen üde: szegényes épületben kapott egy termet az előadás, és megint az jutott az eszembe, hogy mintha gyerekekre, kultúrára, oktatásra jutna errefelé a legkevesebb pénz. de ezt hagyjuk.


az előadásra nagyon sok gyerek volt kíváncsi, a kezdés sokáig húzódott, mert még kellett behozni újabb székeket. kaptunk még három kis sámlit is a színészektől, szék híján jól jött, és végül úgy alakult, hogy két széken három gyerek ült. mint a verebek a villanydróton.
a karaván színház három mesét hozott, a pletykás asszonyról, a három leányról szólót, meg a répamesét, ami a köztudattal ellentétben nem magyar népmese, hanem tolsztojé.

az osztályteremben nem volt színpad, a tanári asztalon épült fel a falu, a színészek azon mozgatták a báb-szereplőket, és nem egyszer a gyerekeket is bevonták a játékba.
a fordulatos meséket óriási kacagások kísérték, nagyon régen nem láttam ekkora, egy helyre sűrűsödő elementális örömet megnyilatkozni. ezt csak a gyerekek tudják.
kiváló mesélő, jól megszemélyístett bábok, nagyon jó zene dobta még tovább a hangulatot, ha még azt egyáltalán lehetett fokozni.
ez az előadás a thealter legjobb kedvű darabja volt, nagyon sajnáltam volna, ha nem láthatom.
az utolsó mesében természetesen nem maradt el az óriási répa közös erővel való kihúzása - a feladatot a gyerekek teljesítették.
néztem volna még.(Karaván Színház (Budapest): Banyamesék - színészek: Balogh Veronika, Guary Szandra, Horváth Gyula, Horváth Kristóf, Varga Klári, rendező: Tóth Géza)
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció