Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Videók

 

 

legmagyar - hmg

2013.07.22.

02:57
biztosan vannak, akik úgy vélik, hgoy a szentesi gyerekek évről évre húzgálják az oroszlán bajszát.
jól teszik, ha ezt teszik.
a kamaszkor velejárója, hogy megkérdőjelezze a világot, és benne akár önmagát is.
az idei darab, a legnagyobb magyar rövid idő alatt állt össze, és bizonyára érik majd a következő előadások előtt és alatt, de az tény, hogy a szentesi drámatagozatosok mindig meg szokták melengetni az én egyetlen forradalmár szívemet, és mindig meg tudnak hatni.
meghatóak, mert ártatlanok és tiszták, mert mernek kérdezni és véleményt mondani, mégha az nem is a többség által elfogadott kórusba illő mondanivaló, meghatóak, mert őszinték és bátrak egy olyan világban, ahol az őszintéket és bátrakat kezdik nem szeretni.

meghatóak, mert szeretik a hazájukat, büszkék akarnak lenni rá, ahogyan arra is, hogy magyarok, és itt élnek. ugyanakkor küzdeniük kell azzal, hogy maradhassanak abban az országban, amelynek a nyelvét beszélik, ahol az anyjuk él, ahol felnőttek, ahol a barátaik értik a poénokat, ahol nem tartják őket idegennek.a történet egyszerű: az ország elnöke elhatározza, hogy megalapítja a magyar nemzeti válogatott színészgárdát, a legnagyobb magyar vállalkozást, fiatal pályakezdő színészekkel.
sokan jelentkeznek. gyorsan kiderül: aki nem hasonul, azt kinézik, aki nem áll be a sorba, azt kivetik maguk közül, aki nem ismételgeti a legnagyobb magyar miniszterlenököt dicsőítő frázisokat, az rosszul járhat.

tudjuk, hogy az irányt tartani kell, és a legnagyobb miniszterelnökmagyarral illik jóba lenni, mert errefelé szokás a csókosság, meg a sógor-koma-jóbarát minden előnyt biztosító szentháromsága, és micsoda büszkeség, hgy a magyar nemzeti válogatott színészgárda nagy magyar édesanyaj etelka lehet, aki férjével hét gyermeket tervez, négy már meg is született, név szerint álmos, előd, ond és kond. és ott van etelka férje, a nagyszerű színművész, aki kossuth-díjat kapott a szeretett vezértől, egymás után kettőt is, ő egy csodálatos ember, egy tehetség, aki szakmailag végtelenül elismert.
"zsűriztem a vereckei hágó versenyen, és kanneszben is - idén nem tudom, hol rendezik, de remélem, meghívnak".
és:
"én leszek az összes magyarországi színház igazgatója a kárpát-medencében és vonzáskörzetében".és mi, a közönség hálásak vagyunk minden poénért, ami oldja ezt a groteszk korrajzot, amely mintha félelmetes módon emlékeztetne egy másik korra, amit még alig hagytunk magunk mögött.

mit jelentm magyarnak lenni? biztonságot? összetartozást? hova tartozást?

hiszen az új retorika szerint a magyarság a legek legje, és mindenki tudja, hogy krisztus előtt 8000-ben a Föld népességének fele magyar volt - de fogyunk. 875-ben már csak teljes európa volt magyar, a 2006-os népszámláláson pedig alig 10 millióan votlunk. nem is értjük, hogy történhetett ez!


ezek a fiatalok ebben az országban szeretnének élni, ahol szabadon gondolkodhatnak, ahol a szabadság nem a szájban gyorsan olvadó cukorka, hanem bizsergető életérzés.

ahol valóban úgy van, ahogy a versben:
"nem sokaság, hahen lélek
s szabad nép tesz csuda dolgokat"
(berzsenyi dániel: a magyarokhoz)nyemcsok.eva@gmail.com

a hmg-sek előadása látható még: júl. 22., hétfő, 17 óra, Klauzál tér, július 23., kedd, 18 óra, Széchenyi tér, július 24., szerda, 17 óra, Széchenyi tér.

(Horváth Mihály Gimnázium (Szentes): A legnagyobb magyar - ősbemutató. szereplők: Abdulrachimzai Amina, Bali Gergő, Fialka Renáta, Gajdán Márta, Jerkus Koppány, Koncz Karolina, Kovács Bella, Martinkovics Máté, Mészáros Ágoston, Mészáros Martin, Nyárí Luca, Pallagi László, Rácz Eszter, Török Évi, Török Sára)

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció