Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Videók

 

 

running

2013.07.26.

11:40

jó azzal szembesülni: van úgy, hogy egy előadáshoz elég egy sima felület, két táncos és a zene.
nem kell semmi más.
fehér ferenc runningja az idei fesztivál egyik legszebb, legharmonikusabb, legtökéletesebb darabja - ha nem az a táncszínházi előadások között.

fotók: révész róbert

amikor a színpadon egymás mellett fekszenek, az maga a béke. mozdulnak, és a néző szíve is mozdul, megpihennek, és a néző is megpihen.
pedig a két alak az előadás kezdetén és végén idegesen szaladgál a színpadon. de ami az eleje és vége között történik, az maga a csoda.

a megismerés, a bizalom megszerzése és elnyerése táncol a szemünk előtt a színpadon, testiség nélküli meghittségben - sokszor nem is tudjuk, melyikük a férfi és melyikük a nő. lehetnek barátok, lehetnek testvérek, lehetnek szerelmesek, lehetnek egymás mellé sodródott idegenek.
és azt sem tudjuk sokszor, melyik melyikük.annyira egyformák, és mégis,annyira különbözőek. összefonódnak és szétválnak, közelítenek és távolodnak.a két táncos egy reflektor fényében mozog, átszalad rajta, megragad benne, hol együtt, hol külön.
játékos és halálosan komoly darab, valami olyannak a megerősítése, amiben én már régen nem hiszek - de most talán elkezdtem hinni újra.
 
kitárul
bezárul
elmegy és
itt marad
ott hagyom
elárvul
beragyog
elszalad
menekül
visszanéz
illata
bőrömön
de sok ez
de kevés
haragszom
köszönöm


(Fehér Ferenc (Budapest): Running
táncosok: Yumi Osanai, Fehér Ferenc
jelmez: Simon Judit
fény, hang: Kovácsovics Dávid
szakmai konzultáns: Mándy Ildikó
koreográfia, zene: Fehér Ferenc)

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció