Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Videók

 

 

toldi

2013.07.23.

18:18

toldi

az általános iskolában nem kifejezetten szerettem a toldit. nehéz volt a szövege - pedig nem voltam buta -, és nem nyűgözött le arany jános hömpölygő története.
a balladai félhomány állapotában ragadtam.
gimnáziumban azonban már egészen más volt.
éppen ezért vártam az egyetemisták előadását, na meg azért, mert a darabot horváth csaba rendezte, akinek régen láttam már előadását, túl régen.


az ismeretetőből kiderül, hogy a darab fizikai színház, amiről írtam is nénány szót már a miért szeretem ladányi andreát c. posztban (erről bővebben itt: http://szinhaz.net/index.php?option=com_content&view=article&id=32261&catid=1:archivum&Itemid=7).
a darabban a díszlet minimális (amit én kifejezetten szeretek), és a tárgyak száma is a lehető legkevesebb. a test beszél és a test mesél.
nagyon büszke vagyok erre az osztályra.
érett, kiforrott előadás, mindegyik szereplő remek táncos.
elképszető energiával mozognak a színpadon, jól kontrollálják erejüket és vitalitásukat. szerintem az energiájukkal egy egész várost fel tudtak volna robbantani.
uralják a testüket, a szöveget szépen, tisztán és érthetően mondják, jól hangsúlyoznak - erre nagyon háklis vagyok.
most egy egészen másik toldit láttam-hallottam.

a toldi - testvérháború. az egyik gyerek (miklós) anyuka szeme fénye, a másik, a báty (györgy) irigy, álnok, gonosz, pénzsóvár, féltékeny és irigy. minden az örökség körül forog.  tizenkilencedik századi dallas.
a történetben van még egy két fia között őrlődő és villámhárítóként is működő anya, akinek hol az egyik, hol a másik fia miatt szakad meg a szíve. micsoda sors!
toldi miklós szerepe szereplőről szereplőre száll.
a koreográfia nem csupán jó, hanem nagyon szép is. a zenét dresch mihály szerezte, az élmény a nézőt, az elismerés pedig az előadás alkotóit és szereplőit illeti.
az egyetemi hallgatóknak gratulálok, remélem, sokszor látom majd még őket színpadon!
 
(Színház és Filmművészeti Egyetem IV. évfolyam (Budapest): Arany János: Toldi
 játsszák: Gyöngy Zsuzsa, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás, Nagy Norbert, Pallag Márton, Varga Krisztina, Zsíros Linda
zene: Dresch Mihály
rendező: Horváth Csaba
osztályvezető tanár: Lukáts Andor, Horváth Csaba)a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció