Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Videók

 

 

via negativa: játék fogpiszkálókkal

2013.07.24.

01:01a kortárs előadóművészet ellenségei, támogatói és rajongói a via negativa hétfő esti, három darabból álló előadásának második részeként a játék fogpiszklókkal című darabot nézte meg.
a darabot 2005. augusztus 17-én zadarban mutatta be boris kadin és krisian al droubi. egy asztalhoz ültek egymással szemben, és játszottak. mindketten az asztalra fektették kezüket, széttárták ujjaikat, a másikuk pedig egy késsel szúrt az ujjak közé.
a nézőtéren többen rosszul lettek, akadt, aki elájult, és a performansz végén az egyik színészt kórházban kellett ellátni.

a játék ismerős, ugye?
én is játszottam anno az unokabátyámmal. ezt meg a pödzit. mindig ő nyert, de legalább kést dobni pontosan tudok.

a régi zsinagógában a két színész ezt a performanszt idézte fel, és felolvastak a nem úgy, ahogy én című darab kritikáiból.
"az eurokaz fesztivál korábban már szerepeltett performernek álcázott pszichiátriai eseteket"
"csak egy szlovénnak sikerülhetett, hogy rávegyen egy szerbet és egy horvátot, hogy összevagdossák egymást.
már csak egy bosnyákot kellett volna találni."

talán ez utóbbi kritika szemlélteti leginkább az egykori jugoszláviai állapotokat, a tagköztársaságok szembenállását, és a széthullás utáni közbeszédet.
a 2005-ös előadást nemcsak szóban idézték fel: előkerültek a kések, közöttük egy igen mutatós, jó kiállású dizsnóölőcske is, és elkezdődött a játék.

de ezúttal csak első vérig.
igaz, most is kötözés lett a vége.(via Negativa: Játék fogpiszkálókkal - írta: Boris Kadin, Kristian Al Droubi, Bojan Jablanovec
előadók: Boris Kadin, Kristian Al Droubi, rendező: Bojan Jablanovec)

nyemcsok.eva@gmail.coma lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció