Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Videók

 

 

west balkán

2013.07.24.

01:332011. január 15-én, szombaton este a budapesti Nyugati téren lévő West-Balkán szórakozóhelyen, az egykori Skála Metró épületében két lány és egy fiatal nő halt meg, 14-en pedig megsérültek. Az áldozatok 17 és 24 év közöttiek voltak. A két lány a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnáziumba járt, a 24 éves fiatal nő pedig Gyömrőn lakott. A szórakozóhelyre közel 3000 embert engedtek be, és a három áldozat nem élte túl a hatalmas tömeg által kifejtett fizikai nyomást. A boncolás szerint fulladás volt a haláluk oka. Egy rövid ideig volt egy olyan elmélet a tragédiáról, hogy késelés történt, de a rendőrség kezdettől fogva cáfolta ezt az elméletet.

a tragédia mélyen megrázta az országot, még a wikipédia is nyitott neki egy oldalt. a fenti szöveg onnan származik. a négy felelőst - a west balkán kft. ügyvezetőjét, két rendezvényszervezőt és a biztonsági szolgálat főnökét első fokon 2012. június 27-én halálos tömegszerencsétlenséget okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 2 év 8 hónap fogházbüntetésre ítéltélk, és két évre eltiltották a rendezvényszervező tevékenységtől illetve a biztonsági őr foglalkozás végzésétől.

a pécsi janus sr. társulat előadását ez a tragédia ihlette. nem a west balkánban történteket próbálták dokumentumszerűen felidézni, hanem arra keresik a választ: mik azok az elkövethető hibák, hibák sorozata, amely fiatalokat hasonló helyzetbe sodorhatnak? látjuk ugyan azokat a tabukat a szülők és a kamaszok oldaláról: egy képzeletbeli pszichológus a gyermek jobb megértése végett füvet szívat a szülőkkel. látjuk, ahogyan a bátor német thomas megiszik egy egész üveg vodkát, és a gyerekek bocsánatot kérnek a kiérkező mentős orvostól, aki azt javasolja nekik: aznap már ne igyanak többet. a darab megmutatja azokat a jelenségeket és problémákat, amivel egy mai fiatal küzd: a torz önkép, a média sulykolta szépségideál, a fogyasztói társadalom, a drog-alkohol-szex szentháromsága, a tétova szexuális próbálkozások.

miközben nézzük, talán eszünkbe jut, hogy valamikor mi is ilyenek voltunk, ugyan ezekkel a dolgokkal kellett szembesülnünk, ugyan ezen buktatók között igyekeztünk a felnőtt kor felé, hogy ott majd elfelejtsük, milyen messziről és milyen nehéz úton érkeztünk oda.(Janus sr. (Pécs): Balkán - játsszák: Pólai Fanni, Deverdics Jennifer, Farkas Kyra, Pócza Alíz, Riegler Fanni, Mremi Dorisz, Gárdos Martin, Tátrai Dóra, Kiss Dávid Pál, Fenyvesi Mihály, Németh Mihály, rendező: Tölgyfa Gergely)

nyemcsok.eva@gmail.com

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció