Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013-1 / Július 20, Szombat

 

Előadás

Webnapló
klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kosztolányi Dezső Színház (Szerbia): Az ember komédiája

20. Szombat 20:00     Régi Zsinagóga

80'

szereplők: Béres Márta, Crnkovity Gabriella m.v., Kiss Anikó m.v., Mészáros Gábor, Mikes Imre Elek, Pletl Zoltán
dramaturg: Góli Kornélia m.v.
látványtervező: Polgár Péter m.v.
zeneszerző: Bakos Árpád m.v.
a zenei felvételen közreműködtek: Ifj. Kucsera Géza (szaxofon, hangszerelés), Pálfi Ervin (nagybőgő), Jovančić Miroslav (hegedű)
rendező, koreográfus: Táborosi Margaréta

„Nem én állapítom meg először, hogy valamennyiünk élete egy-egy regény. S ha ráadásul még jócskán kalandos is valakinek az élete...Vétek volna nem lejegyezni!

Dióhéjban: bánáti/bánsági gyerek vagyok, akár csak Bartók, vagy mondjuk Herczeg Ferenc. Nagybecskerek, ma Zrenjanin mellett születtem Muzslán, 1954-ben. Viszonylag korán elszármaztam onnan. Bekalandoztam a Délvidéket, ám nemcsak tájait, hanem a szellem –szellemtelenség?- vidékeit is. Az ottani kultúra kellős közepéből zuhantam a margóra. Különös világ ez. És különös figurák lakják. Különös élet és halál a hajthatatlanok s a hajlíthatók között. Irodalmat szerveztem, éltem a bohémek életét, nyomorogtam, majd jött a súlyos betegség, a mérhetetlen testi szenvedés...

S hogy a szerző legvégül jobblétre szenderül? Annyi baj legyen, mert remélhetőleg ő onnan is vissza-visszajár.”

Sziveri János: A rövid élet titka (részletek)


„(…) nemcsak [Sziveri] munkásságát vesszük alapul, hanem a személyiségét is. Úgy éreztem, ez fontos, mert a verseit is áthatja a természete, amely mind a mai napig nemcsak inspiráló, hanem provokáló is egyben. Kérdést helyez mindenki elé, ő ugyanis tényleg hajlíthatatlan, betörhetetlen volt. Egyfajta bánáti szikárság jellemzi, amely még gyerekkorában ivódott bele. Az egész generációjának a problémáját, a Symposiontól való eltávolításukat is a hátára vette, és ezt még tetőzte a betegsége, amelyben később szenvedett. Nem lehet tucatszám „fogyasztani” a verseit, közben meg kell állni, elgondolkodni, levegőt venni.”
Táborosi Margaréta (Gyurkovics Virág: Az ember komédiája, Hét Nap)

www.kosztolanyi.org

Támogatók: Szabadka Város, Tartományi Művelődési és Tájékoztatási TitkárságA galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció