Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2013-1 / Július 25, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
klóz dö dór - végevan besztof thealter 2013, nem hivatalos fesztiválzáró és díjnyulak/nyúldíjak zombikád a nap már lement mr. pejo csodálatos bábjai thealter webáruház/nélkülözhetetlen tárgyak a vízzé vált tündér a legjobb székely vicc karaván színház/roma tanoda free hug szógálati közlemény2 soha nem felejtem el az elsőt ha ivo dimcsev mellettem ült volna - én vagyok te kriptonit/felkelő bulvár a darabokban bányavak rr szong vol3 megértett szong dekadencia, tündérország, valami éteri játék a betűkkel running vaknyugat viszockij a csillagban börtön újmagyar ima mélyen belélegezni mélymagyar nemzeti turul fülkeforr és vidéke - szobrok, amelyek világgá mentek holtpont a mi médi-bébink vanfény kampf/harc tökhintó jelölték a nagy füzetet! forte-szkéné: a nagy füzet lövöldözős szong dancing graffiti west balkán blogger bio via negativa 3 - interjú egy művésszel via negativa: játék fogpiszkálókkal fülelsz nyomokban toldi boris kadin, a balkáni donnie darko hajótörés, ganxtafáklya metafáradt bakacsin karaván színház, roma tanoda a nyúl veretes párbeszéd gergye krisztián társulata és a bizottság nagyanyám kendője mit keres itt hawking? halottaskönyv előadás előtt vándorló ikonok hajótörés a roosevelt téren thealter nekem, 2013 andaxínház: beavatkozások (vasárnap) legmagyar - hmg hmgs meszidzs dr. máriás, a mennyei vibrátor k2 - önös érdekből én így is tudok fotózni president az előző poszt "sziveri jános voltam, ez volt a büntetésem" kialvatlan ég szógálati közlemény nejlonmenyasszony na ez főbűnök ennek a városnak metanoia: mutatványosok az alkimisták utcájában megnyitó andaxinnal bloggerfüzet, na ja. megnyitó - szokás szerint nem szokványos itt vagyunk mind ragasztó ki ez a férfi? miért szeretem ladányi andreát? thealterre mentünk sorszámnév, házszám kezdődjönmár! szong

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Fehér Ferenc (Budapest): Running

25. Csütörtök 22:30     Régi Zsinagóga

50'

táncosok: Yumi Osanai, Fehér Ferenc
jelmez: Simon Judit
fény, hang: Kovácsovics Dávid
szakmai konzultáns: Mándy Ildikó
koreográfia, zene: Fehér Ferenc

Running, vagyis elfutni a már megszokott világunkból. Minden idegen és ismeretlen, ettől félelmetes. Eltűnnek a jól ismert kapaszkodók. Lények vagyunk. Futni, lassulni, megállni. Az előadás a ritmikus váltásokra, a szereplők dinamikájára, valamint a precíz együttműködésre alapoz.

„A nyugtalanító felütéskor, majd a befejezéskor a mezítlábas alakok zaklatottan rohangálnak a díszlettelen térben, és többször összeütköznek. Mindaz, ami a köztes időben történik: lúdbőröztetően makulátlan, kidolgozott, mégis természetes és fölkavaró. Merthogy az ösztönösen drámai alkatú, szóló- és magányspecialista Fehér mindvégig a társra találásról (illetve annak illúziójáról), a kötődésről-elszakadásról beszél. Apránként, lépésről lépésre mutatja meg, hogyan alakul ki a (vak) bizalom, a testiség nélküli intimitás két ember között – akik azonban valójában egyek; legalábbis egyek lesznek, ébren és álomban is. Olyanok, mint az egypetéjű, és néha, mint az összenőtt, sziámi ikrek. Ha a másikra néznek, önmagukat látják. (...)
Fehér Ferenc a – harmóniát nem elutasító muzsikára komponált – tiszta táncban hisz, azt műveli. Nem követi a trendet (blődli-blöff). Perfekcionista és lírai, precíz és zsigeri, kortárs egzisztencialista és klasszikus. A Running a műfaj – s a karrier egyik – csúcsteljesítménye, egy nagy találkozás lenyomata. Póztalan, nemes táncköltészet. Akár egy haiku a szürkületről vagy a napnyugtáról.”

Horeczky Krisztina: Precíz és zsigeri, Népszabadság

www.ferencfeher.hu

Produkciós partner: Katlan Csoport
Támogatók: NEFMI, NKA, Műhely Alapítvány, Katlan Csoport
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció