Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

pirosruhások a téren

2014.07.19.

08:54

Élőkép Társulat (Budapest): Pirosruhások - improvizatív akció
18. Péntek 20:30     Dugonics tér
45'
előadók: Bérczi Zsófia, Gerzson-Lipták Orsolya, Hrotkó Heléna, Törzsök Kata
látvány, jelmez, koreográfia: Bérczi Zsófia
jó, jó, de kik azoka  pirosruhások?


vakuvillogásban állnak
piros ruhás lányok
becsukódnak kinyílnak
mint tölcsérvirágok.

nna, ők a pirosruhások.

négy piros ruhás lány.a  viráguk tölcsér, néha cső, hatalmas kalap alatt rejtik hamvas arcukat, kibontják a színházi illúzió szirmait, és kedvesen tipegnek az utcán. a felnőtteknek a női sors egy-egy pillanatát mutatják, a gyerekeknek játszótársak: ijesztgetik, kergetik őket, arnyakaput formálnak a testükből, hogy a kicsik átbújhassanak alatta.
a piros ruhás lányok mindenkit megállítottak az utcán: a dugonics téren, a rektori hivatalnál a szökűkút előtt gyűlt össze a tömeg, a görög ifjúsági kajak-kenu válogatott minden tagja őket fotózta a kárász utcán, a klauzál téren pedig újra csak nagy tumultust okoztak.
utcára vinni a színházat egy kicsit forradalom, legalábbis bátorság kell hozzá, mert az esetek többségében a színházi előadásokra az megy el, akit érdekel, az utcán viszont mindenféle néző szembe jön, olyan is, akit ez az egész idegesít.
a pirosruhások utcaszínházi produckióját ma este még megnézheti, aki tegnap nem látta. én is megnézem, tegnap a sötétben már nem nagyon tudtam fényképezni.  (18 óra, dugonics tér)
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció