Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

dekiaza sugár máté

2014.07.23.

11:34


oké, oké, de ki az a sugár máté?

sugár máté egy balfék kismackó, olyan szende, ijedt, semmi sem sikerül neki.

a múltkor is rendeztek neki szülinapi bulit az anyukája meg az apukája, de senki nem jött el.

egyedül csak az a rózsaszín nyakkendős, aki szintén lúzer, de a lúzerségét olyan jól viseli, hogy nem csak magán tud nevetni, de mások cikizését is kifigurázza. ő aztán bölcs: úgy fogadja el az életet, ahogy van, egyáltalán nem pörög rajta, hogy bántják. mert csak azt lehet bántani, aki hagyja magát.

sugár máté meg a rózsaszín nyakkendős lassan barátkoztak össze, ahogyan ez a ő korukban a srácoknál szokás. először csak gyanakvóan méregették egymást, aztán viszont már minden könnyen ment.

a rózsaszín nyakkendősről időközben kiderült, hogy nagyon rafkós és nagyon jó ötletei vannak, minden arannyá válik a keze alatt, de ez nem jelenti azt, hoyg nagy korában bűnöző lesz vagy ami még rosszabb, poltikus. csak van üzleti érzéke. például múltkor is elzárta a játszótéren a vízcsapot - senki nem tudja, hgoyan csinálta -, aztán dupla áron árulta az ásványvízbe otthon palackozott csapvizet az óvodások szüleinek. igen, mondom, aranyáron.

ha lenne idő, akkor lehetne a történetnek egy harmadik szereplője is, arany áron, ha már így adódott, de őt most lepje be a balladai félhomály.

aztán kiderült, hogy a rózsaszín nyakkendősnek van egy kínában élő rokona, aki mindent gyárt, és a közhiedelmekkel ellentétben a munkásai nem európába tartó hajók gyomrába felállított konténerekben napi 20 órát dolgozó szegény kis gyerekek, szóval a kínai nagybácsi belefogott a füzet biznicbe. biznisz, mondta sugár máté a barátjának, de az rá sem hederített.


nyemcsok éva eső

szóval a papír biznic.

a füzet az jó biznic, mondta a nagybácsi. azzal sokat lehet keresni, mert az állandóan kell a gyerekeknek. aztán a nagybácsi, akitől a rózsaszín nyakkendős feltehetőleg üzleti érzékét és angol akcentusát is örökölte, tovább gondolkodott, majd arra jutott, hogy gyártat olyan füzeteket, amin a rózsaszín nyakkendős meg a lúzer sugár máté arcképe van. ők ketten tiltakoztak ugyan, de csak rövid ideig, mert a kínai nagybácsi meggyőzte őket arról, hogy na, ezek a füzetek igen kelendőek leszenk. már mért? vagy igazából: má mé? hát mert egy lúzer sokakat megérint, a lúzer gyerekek azért veszik majd meg, mert azonosulnak a balfékséggel, a nem lúzerek meg azért, mert ez vicces. és mindezt még csak színesiti a rózsaszín nyakkendős flegma, sokszínű személyisége, amivel szintén sokan azonosulnak, mert szeretnének flegmák és sokszínű személyiségek lenni.

ezek a füzetek aztán elárasztották a világot, midnen gyerek vetetett az anyukájával legalább egyet.

mivel a fotójuk szerepelt a képen, a kínai nagybácsi a bevétel egy részét letéti számlára helyezte el, amit a rózsaszín nyakkendős meg a sugár máté nagy korában megkap.

ők még nem tudják, de újabb fotósorozatot nem lehet már róluk csinálni, mert a népszerűség önbizalmat öntött a szontyola sugár mátéba is, a rózsaszín nyakkendőst meg még színesebb egyéniséggé tette, tehát c sak az első fotók használhatók - esetleg. vagy utánnyomás.

ők még nem tudják, hogy amikor majd nagyok lesznek, és a letéti számlát kamatozott pénzből vesznek egy kétüléses cesnát, és elmennek vele jamaicába három hónapra, és amikor a fehér tengerparton heverészve isszák a jeges batida de cocot, és szarnak a világra, már nem is emlékeznek a nehéz gyerekkorra. csak néha-néha gondolnak rá, de majd akkor is elhessegetik a rossz gondolatokat, mert a világbéke meg a szeretet meg a baarátság sokkal fontosabb annál, mint hogy ilyeneken keseregjünk.


nyemcsok éva esőa lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció