Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

juniorjaink a thealterről

2014.07.28.

15:50idén először dolgoztak junior bloggerek is a fesztiválon. nem néztek meg minden előadást, de minden előadásról írt valamelyikük. tömény tíz napot zúdított a nyakukba jászay tamás, aki gondozta szövegeiket, és igyekezett őket az ösvényen tartani a thealter előadás-erdejében. a thealter utolsó napján junior bloggereink még kaptak egy házi feladatot: válaszolni kellett veretes kérdéseinkre, amit hosszas brainsztorming után állítottunk össze.


drubina orsolya:

-          mit utáltál legjobban a thealteren?

-          ...ha nem is utáltam, de nem szerettem azt, hogy késve érkeztem meg a fiatal blogolók bandájához (előtte Urbán András rendezői csoportjában tanultam Zentán), így nem volt számomra kezdete ennek a fesztiválnak, csak hömpölygése, áradása, kérdései, amikre meg kellett találnom a saját válaszaimat.  azt érzem, hogy blogolással is, thealterrel is  fogócskáztunk egymással, és néha bizony én voltam a hunyó.

-          mit szerettél legjobban a thealteren?

-          ha pontosítanom kellene, akkor az összetartozás élményt,  a jelenlétet, a figyelmet, az írást. ( de ha nem kellene pontosítanom, akkor azt mondanám: úgy szeretem a thealtert, ahogy van.)

-          a legjobb helyszín?

-          nekem mindig a régi zsinagóga marad.

-          a legemlékezetesebb pillanat?

-          ...mikor nyemcsok éva eső (hozzá híven, tiszteletből írom kisbetűvel a nevét és a válaszaimat) érezve azt, milyen szenvedélyes vehemenciával beszélek az egyik előadásról, diszkréten kezembe adott egy játékfegyvert, hogy lőjek vele nyugodtan, jobb lesz úgy nekem. hogy egy ilyen momentum hogy lehet ennyire emberi... ! ott akkor, nem éreztem magam többé elveszettnek.

-          mi az, ami nehézséget okozott?

-          időre írni, belső szorongásokon, megfelelési kényszeren, elbizonytalanodásokon túllépni.

-          hogy érezted magad?

-          mindezekkel együtt, és akár ellenére, remekül.

 

 

 

balázs nóra:

- mit utáltál legjobban a thealteren?

- a szúnyogokat! az meg csak zavart, hogy nem volt egy hely, ahova esténként mindenki szívesen beült s szocializálódott volna.

- mit szerettél legjobban a thealteren?

- egy: a Horváth Csaba-workshopot. kettő: az előadásokat (azt, hogy majd mindegyik tetszett, ezért-azért). három: a laza hangulatot, a közvetlenséget mindenki részéről.

-  a legjobb helyszín?

-  a Zsina kertje :) az a legjobb hely (a világon - ezt Sanyibá teszi mindig hozzá)

- a legemlékezetesebb pillanat?

-  számomra az, hogy a Neoplanta minden előzetes várakozásommal s elképzelésemmel ellentétben teljesen felkavart - több ilyen élményt (mindenkinek)! a workshopon azt figyelni, hogyan születnek Csaba instrukciói nyomán igaz színpadi helyzetek szintén izgalmas volt.

- mi az, ami nehézséget okozott?

- a távolság a koli és a fesztivál helyszínei közt. jövőre (ha, akkor) szerzek egy kölcsön-biciklit, rengeteg időt megspórolna. bár az éjszakai hazaúton mindig történtek izgalmas beszélgetések.

-  hogy érezted magad?

- jól :) ezt meg bővebben a 25. THEALTERen majd kifejtem. :D

 

 
 

szabó réka:

mit utáltál legjobban a thealteren? ---- A szúnyogokat

mit szerettél legjobban a thealteren? ----- azokat az előadásokat, amelyektől olyan élményeket kaptam ( szakmailag, emberileg), amilyenekkel még eddig nem találkoztam. A profizmust, a nyugalmat, az együttműködést, a kávét, a blogot

a legjobb helyszín? ----- ZSINA!

melyik volt a legemlékezetesebb pillanat? ----- Az a lazaság és magabiztosság, amivel Oren Laor feltépte, összegyűrte és eldobta a fehér ragasztószalagot a színpadról

mi az, ami nehézséget okozott? ----- hogy mindig vadászni kellett egy kis kávéra. Vagány lenne, ha lenne kávégép a Zsina udvarán.

hogy érezted magad? ---- kitűnően, megbecsülve, értékelve

 

 

 

 

benczur kata:

Mit utáltam a Thealteren?
- az elején a szúnyogokat, aztán a meleget, aztán az esőt, a kisszínházból hangosan lelépő nézőket és azt, ha valaki taps után rögtön kérdezi, na hogy tetszett?

Mit szerettem legjobban?
- azt, hogy ez egy nézőbarát fesztivál. Szerettem az előadásvégi összenézéseket, ha rossz volt az előadás, ha jó. és szerettem Urbán Andrást, még ha néha be is szólt.

Legjobb helyszín?
- a nézők agya, bárhol, bármikor, amikor az előadásokról beszélnek, mert csak is az a lényeg.

Legemlékezetesebb pillanat?
- egy nézői tüsszentés a tika tika politika alatt (pont jól jött ki)

Nehézség?
- idő és alváshiány valamint úgy írni,, hogy ne bántsak meg senkit. (asszem nem sikerült)

Hogy éreztem magam?
- ha várom a következőt, akkor jól, nem? :)kovács bea
mit utáltál legjobban a thealteren?
hogy nem volt egy közös hely, pl. a Zsinában, ahol együtt sörözhettünk-kávézhattunk volna előadások közben
mit szerettél legjobban a thealteren?
előadások, blog, tréning, hangulat. valójában mindent
a legjobb helyszín?
a Zsina alap, de nekem a Kisszínház is nagyon bejött
melyik volt a legemlékezetesebb pillanat?
amikor a Kétszobás lakás végén megszólalt újból a Goodbye Yellow Brick Road és én elsírtam magam
mi az, ami nehézséget okozott?
a koli és a Zsina közötti közlekedés és a laptophordozás. nem találtam ideális megoldást
hogy érezted magad?
s z u p e r ü la lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció