Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

etüd - hurrá a tenger

2014.07.20.

10:27


szeretem az etüdöket.

ezt meg különösen.

a rövidebb darabokat két hosszabb előadás között a zsina kertjében. szándékosan nem írtam, hogy két nagy előadás között, mert számomra a nagyságot nem az adott darab hosszúsága jelzi, illetve az, hogy hány percig tartózkodhatnak a szereplők a színpadon.

a báb számomra különleges, ugyanakkor kicsit idegen világ is, mert van úgy, hogy félek a báboktól. nem tehetek róla.

itt viszont nincs, nem volt mitől félni.

 a zsina kertjének a sarkában rájunk. egy reflektor meg egy varázsdoboz. vonatzaj. a délibe érkezünk, aztán átmegyünk metróval a szent gellért térre. nem lehet tudni, hogy ott vagyunk-e már, egyelőre csak a hangszínház van. mintha rádiót hallgatnánk vagy egy régi, összekaristolt lemezt. otthonos érzés.
úton vagyunk már percek óta. aztán motorra ülünk és utazunk sokáig.

és ott vagyunk már!

jééé, ez a tenger.

a hullámok parthoz csapódnak, ütemesen, ringatón. soha nem hallottam még ezt a hangot a zsina udvarán.

a kis róka újságot olvas, kergeti a szél felkapta lapot, fürdik -  csak néhány tárgy, a róka és a hullámot jelképező textildarab, és mégis képes életre kelteni a színházat, a történetmondás varázslatát.

és aztán elindul az a csodálatos szerkezet (tdutam, hogy etele rakta össze, láttam rajta), ami időt és távolságot egyszerre mutat, megnézheted, éppen merre jár a kis róka a tenger felé, a tenger felé, amit olyan rég óta annyira szeretne már látni. az aprólékos tájat nézve szeretnék én is beleveszni, miniatűr kis babává válni és elindulni valamelyik úton, hátra sem nézve.


sok ilyet. akarok.

még, még, még!


nyemcsok éva esőa lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció