Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

ahogy elképzeled, és ahogy van

2014.07.24.

00:48

ahogy elképzeled, és ahogy van


a részeg rajongó csaj szerint
a blogger élete tök könnyű, apám. te csak jössz meg mész, mindenhová elsőnek mégy be, még jóval a nézők előtt. biztosan ilyenkor a színészekkel is dumálsz, mi? felnéznek rád, te vagy a rettegett blogger. húha, az igazán kafa lehet. és akkor te csak ülsz a nézőtéren a tuti helyen, és csak nézed. fejben összerakod, aha? ugye? biztos mindenki barátkozni akar veled, mer te vagy a blogger. hú, az nagyon klassz lehet, mint egy zenekarban az énekes,a kibe minden csaj szerelmes. jóvannmá, nem azt mondom, hogy beléd is minden csaj szerelmes, mer te is csaj vagy, de azér a pasik? nyomulnak, mi? tolnának mi?

hát akkó te olyan sztár vagy, vagy mi, miafene.

és még van ez a géped is, nagyon jó kis gépnek látszik ám. én is szoktam ám fotózni. ááá, nekem nincsen ilyen nagyom, én csak a telefonnal. de a bárátom azt mondja, hogy nagyon jól fényképezek. szoktam a csabit, a balatonon meg amikor megyünk a buliba előtte, hogy álla tükör előtt, és feszüla zizma. mondom izma. tudok én még beszélni, egyáltalán nem vok szeg.

nem va-gyok-ré-szeg. te mér nem iszol? még dolgozol. ja. aha. szóval most hazamégy és dolgozol? nyomod a blogot, ez még rímel is. ha én a helyedbe lennék, tudod, olyan celeb, aki úgy írogat, én vennék egy ditálós laktoppot, amibe úgy belemondanám a mikrofonba a gondolatokat, az meg leírja. tudod, vannak ám gondolataim. csípem a mávészetet.

művészettett mondtam, persze. színházba nem járok, ugye, de attól még csípem. vagy csak hébe hóba. de figyeljé má, a hébe hóba nem azt jelenti ám, hogy télen? tudod? túdóóóód? azér majd megírod, hogy én is benne legyek? na, iszol egyet?

szerintem
mindent összekészítek. sztrikt vagyok. el legyen rakva, legyen feltöltve, benne legyen az akksi, ott legyen a füzet, a jegy, a kitűző, legyen pénzem kajára, vízre, legyen biciklilámpám. logisztika. néha elrontom, ez vagy az elmarad. akkor aztán dühös vagyok.
pontosan érkezem. ez elvi kérdés. ja, elsőnek megyek be vagy másodiknak révész mögtt, de nem azért, mert fontos avgyok, hanem hogy legyen az első sorban helyem. onnan lehet jól fotózni.

ülök, nézek, írok, fotózok. néha nem, ha nincs fény, ha otthon hagytam az akksit vagy lemerült, vagy ha túl nagy a csönd.

előadás után rohanok a következő helyre. szinte mindig vágtatás van. odaérek, lezárom, bemegyek, ülök, jegyzetelek, nézem fotózok.

és rohanok tovább.

néha van egy fél óra, akkor lassan rohanok.

az összes előadás után nem megyek el kocsmázni - ma véletlen volt. már megérdemeltem. szóval előadás után rohanok haza. út közben már a fejemben íródik a szöveg, a zsebembe, táskámba egyre több betű kerül valahonnan, a súlyuk lehúzza a vállam, húzza le rólam a pulóverem és a nadrágom, a nadrágom szárán át belehullanak a cipőmbe.

ha metafáradt vagyok, ebéd és vacsora nélkül dőlök az ágyba.

ha nem vagyok túl fáradt, bekapcsolom a gépet. miközben feltöltöm előadás szerinti mappákba a fotókat, beleharapok a kaliforniai paprikába. farkas éhes vagyok. főzök egy kávét vagy vizet iszom.

miközben a képek töltődnek, bekapcsolom a másik gépet. írom a szövegeket. mint egy motolla kezű ratatatata kezű k.gyors kezű gépírónő. mindig is újságíró akartam lenni, gimiben beiratkoztam gépírás fakultációra. kettesre érettségiztem, mert a felénél meguntam, és nem fejeztem be.

ha nem vagyok túl fáradt, bekapcsolok valami zenét. leonard cohen, vagy kiscsillag. vagy mást. ha fáradt vagyok, nem, mert akkor zavar hogy nem hallom meg a saját gondolataimat.
reggel négyig írok, fotókat válogatok, photoshop, képkivágás, akármi.fotóválogatás közben fél kézzel eszem, oda se figyelek, hogy mit, ami van, általában nem meleg ételt.

vagy csak beleharapok a sajtba, a paradicsomba, a kooktélpaprikába, a barna kenyérbe.
kolbászt zabálok a hűtőből. magában.

néha meg annyira éhes vagyok, hogy hányingerem van, de már enni sincs kedvem.

négytől hatig feltöltök. egyesével a képeket. aztán a szöveget. aztán élesítem, töltöm a következőt.

ha másnap dolgozom, fél nyolckor kelek, ha pestre megyek, hatkor.

munka után rohanok az elődásra.

ez a kedvenc mókuskerekem, mondtam már?

nyemcsok éva esőa lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció