Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

kirakat

2014.07.25.

00:23

kimi kirakat


révész vafény róbert fotóiszeretnék először is egy tévedést eloszlatni. a kimi rövidítés nem ezt takarja: keserű imre művészeti iskola, hanem  Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola. ezt csak annak a kedvéért mondom, aki úgy el volt ájulva, hogy keserű tanár úrnak felvette a nevét egy iskola. ezt persze megérdemli, és nyilván így is lesz majd, pre vagy poszt humusz (bocsánat, tanár úr és puszi), de ez most még nem van így. amúgy meg azt csak halkan jegyzem meg, hogy nem baj, ha valaki tudatlan, de ha még kérkedik is vele, az már nem túl szerencsés. bár igaz az is, hogy nagyjából így születhetnek az urbánus legendák.tehát a kimisek.

az előadásukban volt némi keserű íz (bocsánat tanár úr és puszi, mindjárt befejezem). ahány szereplő, annyi történet - mind másé. verbatim színházi módszer,  vagyis mindenki összarakta a saját monológja muszterjét, aztán azt közösen alakították végleges formájába. láttunk gyűlölködő házaspárt - alkoholista férj, aki már nem kívánja a feleség, a feleség meg ettől persze kiborul, és végtelenül szerencsétlennek tarjta az életét és a sorsát, ami amúgy sajnos az is.

"hihetetlen vagy. megiszol 19 sört, és tudod , hogy van még egy huszadik.
- bemérem. "

aztán ott van a lány története, aki elfogadja egy olyan fiú vacsorára (és szexre) való meghívását, aki amúgy nem is tetszik neki, akkor is csak elmegy, ha leveszi a szemüvegét. a vacsora szexszel végződik, a lány meg nem érti, hogy reggel a srác mért viselkedik úgy. ahogyan minden srác viselkedik, ha túl könnyen kapott meg egy nőt.

aztán ott van az autótolvaj, aki azt mondja: semmiért nem kell felelősséget vállalnom, mert fiatal vagyok. nem szabad elsiklani a mondat fölött: most felnőtt generációk fognak még emiatt nagyon hosszan szívni. én előre szólok. szóval ő a szegény családban nevelkedett autótolvaj, aki szerint fényes nappal kell autót lopni, amikor senki nem feltételezné, hogy mered. egy autó árának a 20-30 százalékát kapja a tolvaj, egy 10 millás kocsinál az már jó pénzt, azt jól el lehet csajozni. az autótolvaj persze börtönben ül, lés azt mondja:  "nem tudom, ha kiengednek, visszaesnék-e". szerintem érdemes megnézni a statisztikát. á, dehogy.

és mennek így a történetek egymás után, és mindből egy derül ki: pénz kéne. parlamentre, színházi támogatásra, új cipőre, könyvekre, bármire, de leginkább kenyérre. javaslom újra  a statisztikát. de segítek, hvg, 2013: mintegy másfél millió ember él mélyszegénységben, vagyis tartósan a létminimum szintje alatt úgy, hogy iskolázottsága, családi és egyéb körülményei miatt szinte esélye sincs önerőből e helyzetből kitörn. tovább itt lehet olvasni.

amúgy ez a statisztika azóta biztosan változott, mert egy csomóan lepattantak innen (nekik már van pénzük, még ha összezsorított foggal pincérkedik is össze heti hat napos munkával napi tíz órában), akik meg itt maradtak, azoknak nagyjából mindnek szarabb.
nekem ebből az előadásból ez a tanulság.  meg hogy keserű nem keleti, de aki keleti, az bizony keserű (bocs, tanár úr, most már tényleg befejeztem, puszi)

nyemcsok éva eső leendő kivándorló
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció