Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

ha a király meztelen

2014.07.23.

15:42

ha a király meztelen




ez a blogposzt 18 éven alulaiknak nem ajánlott, mert csúnya szavakat tartalmaz.


biztos vagyok benne, nem is szoktam tagadni, hogy az átlagosnál szemérmesebb néző vagyok a színházban. ha meztelenséget látok, többnyire lesütöm a szemem, az ilyen jeleneteket nem is fotózom. egyszerűen fel sem emelem a gépemet. nem akarom mások meztelen testét az sd-kártyámon tárolni, és hazavinni sem.

ez nem azért van, mert prűd lennék, hanem mert nagyon szigorú vagyok abban a kérdésben, hogy a meztelenségnek mikor és hogyan van helye  a színpadon. marko manditynak köszönhetően sokat fejlődtem a kérdésben, és az ő előadásán csak kétszer néztem félre, amikr meztelen volt. de nem ez a fontos, hanem hogy ne méreztem kellemetlenül magam.
a tegnap éjszakai kettős behatolás című darab alatt végig kényelmetlenül éreztem magam. egyrészt, mert úgy érzem, hogy a társulat tagjai még túl fiatalok ahhoz, hogy a színpadi meztelenséggel, a színpadi szex-szel tudjanak mit kezdeni. ehhez még el kellene telni nénány évnek.

másrészt, mert nem értem, hogy mit akartak elérni a meztelenségükkel. provokálni akartak? vagy végképp úgy érezték, hogy catullust nem lehet ruhában szavalni?

azt sem értem, hogy a zárójelenetnél - a homoszexuális hát nem is tudom mi, mert szexnek azért béna volt, inkább nevezzük látszatszexnek, ha már -, tehát a homoszexuális látszatszex jelenetnél mért kellett például józsef attila szerelmes verset szavalni a társulat egyetlen nő tagjának? én nem szeretnék a két látszatszexelő fiúra gondolni, ha ezt a verset majd újra előveszem olvasni.

nem nagyon szoktam egy-egy előadás után a totális értetlenséget érezni. de ezt az előadást nagyon nem értettem, és nagyon nem éreztem színpadra valónak.

az előadás védelmében megjegyzem, hogy nagyon szépen mondták a szöveget, a szép kiejtéssel nem volt gond.

gond azzal volt, hogy a céltalan meztelenkedést továbbra is nehezen viselem. és feladták a leckét, mert - striguláztam az előadás alatt, hogy ne nagyon kelljen a színpadra néznem - láttunk segget 12 alkalommal, heréket hétszer, péniszt 11-szer, önkielégítést (annak imitálást) egyszer, férfi-nő álszexet ruhában egyszer, férfi-férfi álszexet meztelenül egyszer.

értem én, hogy keressük a nőt, és lehet, hoyg azt egy férfiaban találjuk meg, és egyáltalán nem vagyok homofób, de az erotika, a test és a szerelem ünneplése és annak szépsége  olyan távol volt ettől az előadástól, mint jobbikosoktól a melegfelvonuláson való részvétel. baszásnak meg kevés volt.

elnézést, hoyg nekem kellett szólni, hogy meztelen a király. de nagyon.


nyemcsok éva eső
 

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció