Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

bibliai mélységeket lerappelni

2014.07.19.

09:18
sex, drugs, gods and rock'n'roll

harsányi attila már biztosan unja, hogy a 2008-as rudolf hess-szel példálózom, de abban  darabban láttam először, és azzal a darabbal nálam nagyon magasra tette a lécet.

éppen ezért, az előadása előtti áhítatos csendben, amikor még csak mi, fotósok ülünk bent a nézőtéren, mindig óhatatlanul eszembe jut: na, azt vajon képes-e megugrani? és mindig drukkolok neki, hogy a végén a válasz igen legyen.

harsányi attila minden előadásban elképesztően jó (bár annak idején a kassák-darabot nem volt szerencsés választás a csillag börtönbe bevinni, de ez nem az ő hibája), és ezt úgy mondom, hogy azért nem csinálhatna akármit a színpadon, szóval nem az alapvetően bármilyen teljesítményért elájulás állapotában vagyok.
például, hogy van-e a bárkán rénszarvas.

emellett pedig az aradi kamaraszínház tud valamit, mert mindig hihetetlen jó szövegeket találnak, főleg a monodrámáknál.

a sex, drugs... ból kiderül, hogy harsányi attila nagyon jó rapper - és úgy, hogy nem is káromkodik. a bibliát rapben analizálni és magyarázni - ezt a műfajt igazán meghonosíthatná a katolikus egyház, nagyon jó pr-fogás lenne újabb hívek szerzéséhez. uraim reverendában, bátran be lehet iratkozni harsányihoz!

tudja valaki, hogy volt-e a bárkán rénszarvas?

a darabban minden ott van a szexen, drogon, rock'n'rollon kívül, amire nem is gondoltunk volna: a titkárnő, angyalka, a halleluja című lp-t kiadó üzletember, akinek a profit az istene (muhaha), és csak az eladásszám érdekli, a felesége, akinek paradicsomi körülményeket teremtett (muhaha), az imádott fia, ádám (ismét muhaha), és régi drogos cimborája, noé (muhaha)."lelkiismeretes drogos voltam, minden nap betéptem"

minimál díszlet: harsányi egy székben ül, időnként megfordul, és ezzel a mozdulattal már egy új karakter van előttünk.

például, mit gondoltok, volt a bárkán rénszarvas?

harsányi attila egyik karakterből bújik a másikba, a szemünk előtt változik át, ó, de szeretjük ezt a zökkenőmentességet látni a színpadon, főleg egy ilyen darabban, amin lehet nagyokat röhögni ("annyi pénezem van, hogy kilövetem magam a világűrba - émég  avisszaútra is van"), de azért nagyon mélyen el is lehet gondolkodni.

például hogy tényleg, van-e a bárkán rénszarvas.„isten nagy játékos.
szereti az akciót.
de isten nem lövi be magát.
istennek lenni ezt jelenti:
zaj, rombolás és szórakozás”

 

és még:
„isten hátatfordít nektek,
isten nem szeret titeket.
a sátán az úr eszköze, hogy elvégezz azt a piszkos munkát, amihez a nagyfiú nem szívesen adja a nevét.”

nagyon jó rendezés, nagyon jó szöveg. harsányi attila sub bass monsteri mélységekbe volt képes berappelni ezt az előadást, mindez székely intonációval megspékelve - megfizethetetlen.

és akkor most megyek és meghallgatom leonard cohentől a halleluját.
nyemcsok éva eső


a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció