Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

első szerelem beckettül

2014.07.25.

08:51

első szerelem


révész róbert fotói


szokatlan,d e nem baj, ha az első szerelem az emberrel felnőttként esik meg, amikor élete már túl van a nagyobb forudlópontonok - például meghalt az apja. az első szerelemben ez történik.

beckett, nem ismerjük, francia novella.

a monodrámákban nem kellene az embernek feltétlenül mgáról beszélnie, de hát miről beszélhetnek egy férfi, aki már csak a sjaát betegségével van elfoglalva, és azon igyekszik, hogy a fájdalmait legyűrje, és ezért minden energiáját hadba állítja?

van benne sok humor, van benne kellő önirónia - végül is ha valakit az apja halála után kiraknak a saját szobájából, ott már nagy önirónia kell a túléléshez.és kell némi önirónia ahhoz is, hogy az ember belássa: ennyi idősen a szerelemmel -főleg az elsővel - nem nagyon tud mit kezdeni, és ügyetlenkedésén maga is jót szórakozik.

az előadásról gemza péter ezt írja: "A novellában fontos szerepe van a folyamatosan megjelenő szellemi felizgulásnak is".  lényegében arról van szó, hogy egy szinte teljes vegetációban élő férfi - ezt önként vállalta - kizökken a mindennapok vegetatív vagy meditatív állapotából, és gondolatrohamai támadnak, amelyek már-már viharként akarják őt elsöpörni - ő pedig küzd ellene.nehéz a dolga. az első szerelem hatévesen találja meg az embert, nem pedig egy olyan életszakaszban, amikor a lemondáshatja át a mindennapokat.

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció