Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

morgan, freeman és fehér ferenc

2014.07.22.

00:21


révész róbert fotói

jó cím, játék a szavakkal. utalás egy színészre, akit mindannyian szeretünk és nagyra becsülünk. 
fehér ferenc fekszik a színpadon, kockás nadrágban, kitekeredve. két reflektor világítja meg csupán és enged be bennünket az ő világába. 
a lába kicsi, a cipője kicsi, felkelne, de nem tud. 
táncol, aztán eltűnik. nem a saját lábán jön vissza  a színpadra: egy bábu rángatja be a függöny mögül. pontosabban ő rángatja vissza saját magát a bábun keresztül - zseniális.a bábunak nagyon emberi szeme van. a darab leírásában a thealter honlapján a bábut rosszindulatúnak, gonosznak írja le ff. én inkább kedvesnek, pajkosnak, reménytelinek látom a tekintetét. végig. akkor is, amikor már élet életre tör. 
vannak az előadásnak nagyon kirajzolt, nagyon erős pillanatai. amikor a táncos és a bábu egymás szemébe néznek - ami ugye nonszensz. mégis, ezekben a pillanatokban, a hosszú pillantásban és a hosszú csendben úgy látszik: mélyen egymás szemébe néznek és próbálnak abból olvasni. felmérni egymást. 
ijesztő az a pillanat is, amikor minkdetten egyszerre fordítják oldalra a fejüket és kinéznek - ránk. mit néznek? mit látnak? mit gondolnak? nekem úgy tűnik, mindent.az előadást a végén egy fehér, barátságos nyuszi oldja, akiről szerencsére nem derül ki semmi rossz. szívünkben vidámsággal távozunk.
fehér ferenc nem először áll a thealter színpadán. én két előadására biztosan emlékszem - hogy pontos legyek, vissza is nézem: 2002-ben a kaspart nem láttam, a 2006-os message-t, a 2007-es woyczek-et és a 2013-as running-ot igen. rendkívüli táncos. ideje lenne már egy életmű-összefoglalót összerakni az eddigiekből, azt is feltételezve persze, hogy még számos előadás és évtized vár rá. 
örültem, hogy a workshoposok közül sokan ültek a nézőtéren - van mit tőle tanulni.nyemcsok éva eső


a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció