Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

az a drága csemegepultos

2014.07.23.

15:23

a csemegepultos naplója 


révész róbert fotói


szeretem a monodrámákat. nagyon tisztelem azokat a színészeket, akik monodrámával jönnek a thealterre. és egy vagy két órán keresztül visznek, valahova visznek, és én csak nézem és hallgatom, és megyek velük, és megyek velük a történetbe bele, és egyre jobban, és már azt hiszem, hogy ők én vagyok, és én vagyok ott a színpadon.

volt ezen a thealteren az elmúlt években jó pár nagy flessem, monodrámailag. pogány judit: pedig én jó anya voltam , melkvi bea emberi hangja, harsányi attila rudolf hess-e.
és biztosan volt még jó néhány jó, de ezek most nem jutnak eszembe.

gerlóczy márton könyvét nem olvastam.  ötvös andrást még soha nem láttam színpadon. a párosítás azonban nagyon tetszett.

végig vinni egy ilyen hosszú előadást - hát nem tudom. óriási koncentrációt igényel, meg biztos szövegtudást. minde ez a kettő meg volt a darabban. meg a humor, meg hogy ötvös andrás pantomimeseket megszégyenítő módon játszott, jól használta a tárgyakat és jól kihasználta a tárgyak adottságait (ez nem az én mondatom, csak ide írtam), és nagyon klasszul megépítették a csemegepultot, ami variálható színpadi játékteret nyújtott.
na, abbahagyom a kritikusnak látszó dumát.az előadás azért tetszett, mert nagyon jó  aszöveg, és ötvös andrás nagyon jó színész. mert szinte ott voltam én is a csarnokban, láttam a láthatatlan figurákat, a vásárlókat, mert át tudtam élni a csemegepultos megalázottságát, vagy amikor egy-két jól irányzott verbális rúgással padlóra vitt egy-két hülyét.

és megértettem az érzékenységét is, amivel a bolond öreg szomszéd nénit szemlélte, amikor a gyűlölet átfordul szeretetbe, és megkedveli  az öregasszonyt, aki valahogy minden ellenére próbál élni a maga kis pletykás, bosszúszomjas, gonosz, mégis esendő világában - egész en addig, amíg hagyják.elképesztő száz percet ilyen fokozatban lenyomni. és amit még nagyon, ngyon szeretek: ötvös andrásnak is száz arcát láttam - volt részeg, hídról leugró őrült, kedves csemegepultos, bunkó csemegepultos, láttam a csajozós arcát, a kefélőset, az együttérzőt, a gondoskodót.

a vastaps megérdemelt volt -a  könyvet meg el fogom olvasni.
remélem, ötvös andrást látjuk még majd a thealteren.

nyemcsok éva eső
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció