Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Videók

 

 

fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába

2014.07.25.

00:18

fegyvertelen erőkkelfegyvertelen erőkkel nem könnyű hadakozni,f őleg, ha az az élet.
itt van egy rendkívül mozgalmas előadás, úgynevezett fizikai színház, fentről nézve még elképesztőbb, mint amilyen lentről lehet.
találgatom, ki az a kis rózsaszín figura, kissé gnóm, és nem is tudom igazából hova tenni, néha jó, néha nem,e gyszer amerika kapitány, máskor maga az élet vagy a sors, aztán egy kis töpszli zsarnok, aki mindenkinek behódol.
és bár az előadás alatt egyértelműen nem ismerek rá a történetre - az apa és anya a fiát gyászolja, aztán felbukkan egy szökevény katona, és felkavarodik az életük -, azért látom a behódolást a zsarnokság (?), háború (?), hatalom (?), halál (?) szóval mindezzel szemben. a színpadon új és új helyre kerülnek a tárgyak és ezzel együtt az erőviszonyok.
a katona és az apa/férj párbeszéde semmit mondó/lenne, ha nem ovlastuk volna atörténetet.
- so what s your story,
- complicated.
- where are you come from
- not from here.
- how long you stay
- depends.
minden attól függ. aztán a szökevény katona szeretkezik a feleséggel/anyával, de a férj ott van közöttük, gitározik a húrokon (damil vagy gitárhúr) egy üres vizes flakonnal. a kis rózsaszín zsarnok átengedi nekik a teret, mintha azt mondaná: rontsátok el nélkülem, egyedül is menni fog.
ölnek és ölelnek, bírkóznak az élettel - a sajátukkal - és a halállal - a fiukéval -
az álom és feledés hullámain ringatózva sem találnak egymásra. de ott, ahol éjszaka is a front dübörög, nem lehet felejteni.
végül káoszt és zajt teremtenek maguk körül, hogy ne hallják a saját gondolataikat.

nyemcsok éva eső

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció