Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014-2 / Július 24, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Horváth Mihály Gimnázium (Szentes): Gyűlölni nem…

24. Csütörtök 17:00     Széchenyi tér

40'

szereplők: Ádám Kornél, Bana Viktória, Egyed Barbara, Jerkus Koppány, Major Anna, Martinkovics Máté, Mátyás Viktória, Németh Áron, Nyáry Luca, Papp Zsombor, Poszler András, Poszler Gabriella, Purosz Leonidasz, Rácz Eszter, Szabó Tamás, Szalai Kinga, Vida Ibolya
rendezőtanárok: Matos Ibolya, Pádár Zsolt

A THEALTER fesztiválokon évek óta rendszeresen fellépő „exek” társulata mindig a gimnázium irodalmi-drámai tagozatán végzettekből áll. A frissen érettségizettekhez csatlakoznak néhányan a korábbi évfolyamokból – így áll össze minden évben más összetétellel a csapat, hogy egy nyári szakmai program keretében előadást hozzanak létre volt tanáraikkal közösen. A tagozat talán legfigyelemreméltóbb produkciói születnek így meg, hisz az alkotók a lehető legszabadabban, iskolai kötöttségek nélkül fogalmazhatják színházzá a világról vallott gondolataikat.
Idei előadásuk címe az Antigoné egyik sorára rímel -„Gyűlölni nem születtem én, szeretni csak” -, ahogy az egész előadás is:
„… hanem régóta vannak itt
Oly férfiak, kik ellenem lázítanak,
Titkon rázzák fejük s nem hajtották nyakuk
Törvényeim jármába engedelmesen.” – mondja Kreón, Thébai frissen hatalomra jutott királya.
Kikből áll a hatalom ellenzéke? Az ellenzék valóban lázít? S ha igen, miért? Gyűlölet hajtja vagy más? Miért vannak elégedetlenek és miért titkon rázzák fejük? Milyen törvények késztetik őket erre? Ki és mi szolgálja a hatalmat? Kit szolgál a hatalom? – teszi fel kérdéseit a szentesiek előadása. Majd e kérdéseknek utánajár; nyomoz, vádol és védekezik, bizonyít és cáfol - hogy végül sor kerülhessen az ítélethozatalra: az esküdtbíróság – a közönség – ítéletére.

www.hmg.hu


A vendégjáték támogatója: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció