Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014-2 / Július 26, Szombat

 

Előadás

Webnapló
a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Részletes információ

Oldal nyomtatása

THEALTER Tea for Two workshopok: Bemutató - tréningvezetők: Gemza Péter-Mészáros Tibor és Horváth Csaba

26. Szombat 19:00     Régi Zsinagóga

60'

THEALTER Tea for Two workshopok
Hallasd a hangod! – Antigoné Reloaded

A THEALTER hagyományaihoz híven idén is képviselteti magát az utánpótlás, akiktől kíváncsiságot és odaadást várunk, és akikre – közönségünkkel együtt – mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.
A fesztivál programjának újra kiemelt része a műhelymunka. A színházi képzésben résztvevő fiatalok részére meghirdetett kurzusoknak ugyanaz a kiindulópontja – az Antigoné komplex konfliktusrendszere –, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér.
Valamennyi alkotócsoport mellett dolgozni fog egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában. Nem titkolt célunk a programmal, hogy ne csak mi ismerjük meg jobban a fiatalokat, hogy hogyan gondolkodnak a színházról, hanem az is, hogy ők is megismerjék egymást, olyan alkotókkal dolgozhassanak a kurzusokon, akikkel korábban nem – és hogy e mellett kiváló hazai, határon túli és külföldi előadásokat is lássanak.


Gemza Péter-Mészáros Tibor
Gemza Péter táncos, koreográfus, rendező, a debreceni Csokonai Színház igazgató-helyettese, művészeti vezetője. 1994-től folyamatosan Franciaországban dolgozik, Nagy József társulatában. 2001 óta rendszeresen tanít, az előadásokhoz kapcsolódó workshopokat vezet elsősorban Franciaországban, hivatásos és amatőr táncosoknak egyaránt. 2009 óta tanít a Kaposvári Egyetem színművész szakán. Gemza Péter első alkalommal 1992-ben, a Jászberényi Pont Színház csapatának tagjaként lépett fel a THEALTER fesztiválon, idén a Samuel Beckett novellája alapján készült Első szerelem című előadással lesz jelen, melyet Mészáros Tibor, a debreceni Csokonai Színház művésze ad elő.
A kurzus időpontja: 2014. július 20-26.
Tréningbemutató: 2014. július 26., 19.00, Régi Zsinagóga
Résztvevők: Deli Szófia, Fekete Balázs, Fülöp Tamás, Kovács Emese, Kovács Tamás, Seprenyi László, Svégel Fanni
Blogger: Kovács Bea

Horváth Csaba
Harangozó-díjas táncos, koreográfus, rendező, a Forte Társulat, valamint a Székesfehérvári Vörösmarty Színház tánctagozatának vezetője, a tavalyi THEALTER kiemelt meghívottja. Első alkalommal 2001-ben, a Közép-Európa Táncszínház Ős K. című produkciójával volt a vendégünk, idén az Irtás című előadással lesz jelen rendezőként a fesztiválon.
A kurzus időpontja: 2014. július 20-26.
Tréningbemutató: 2014. július 26., 19.00, Régi Zsinagóga
Résztvevők: Bartos Ágnes, Gábri Nikolett, Hasenfratz-Szegvári Júlia, Jerkus Koppány, Kovács Vecei Fanni, Martinkovics Máté, Mészáros Blanka, Móga Piroska, Simoncsics Dániel, Wrochna Fanni
Blogger: Balázs Nóra

A blogot szerkeszti: Jászay Tamás, Drubina Orsolya

A workshop támogatója: NKA Színház- és Táncművészet Kollégiuma

 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció