Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014-2 / Július 18, Péntek

 

Előadás

Webnapló
a szív csukódik, a blog bezár köszönet az önkénteseknek juniorjaink a thealterről most még nem de újszerű nevelési elvek thealter bestof 2014 szubjektív nesztek beszt of lista mindig kell egy brecht megörökített nagy pillanatok II. fesztiválzáró puttókkal nyűgös blogger, fény fiai tí for tú, tututúúú megörökített nagy pillanatok I. joghurtforradalom a la kert napi okos a mi közönségünk kakukktojás irtás a hangok mondták III. újvidéki történet (neoplanta) blogger vs kritikus joghurtforradalom extasis kettő dolgoz valami fontosat haláli jó bábelőadás ajándék botrány gyűlölni nem - bjútiful frensip deziré extázisban kétszobás lakás - valami gyönyörű első szerelem beckettül pisztrángként lubickolni egy szerepben nagy fless kettő - kétszobás lakás I. nyúzzatok meg a hangok mondták II. kirakat olyan szó fegyvertelen erőkkel hadakozni hiába ultrafémösz car-men - nagy flash volt ahogy elképzeled, és ahogy van urbán rózsái ajándék a kimiseknek hogy okosodjatok ha a király meztelen az a drága csemegepultos egy nehéz nap meg az éjszakája jégdoktrínák - variációk gyűlöletre pintér béláék titkai elmosódott advertego másodszor dekiaza sugár máté jégdoktrínák váróterem projekt I. morgan, freeman és fehér ferenc bloggerbio szerezzél kisfiam tilosa kúl vagy ati kurtizánképző tik tika politika etüd - hurrá a tenger MandićGép a hangok mondták I. figyelmeztetés bibliai mélységeket lerappelni világhírnév pirosruhások a téren angyala zajtódban antigone baltaafejbe reloaded megnyitó, angyali ma arra a kis füzet ideje van egy másik valóságnak

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Élőkép Társulat (Budapest): Pirosruhások - improvizatív akció

18. Péntek 20:30     Dugonics tér

45'

előadók: Bérczi Zsófia, Gerzson-Lipták Orsolya, Hrotkó Heléna, Törzsök Kata
látvány, jelmez, koreográfia: Bérczi Zsófia

Életre kelt női szobrok variálható jelmezükben női élethelyzetekből absztrahált gesztusokkal újra- és újraformálják önmagukat, alakítják viszonyaikat. Különböző ritmusú helyváltoztatással folyamatában, de váratlanul rendezik át a tagolt tér képét.

Az Élőkép Társulat 2003-ban jött létre azzal a céllal, hogy vizuális, mozgás- és képzőművészeti színházi előadásokat, élő kiállításokat és ezekhez kapcsolódó projekteket valósítson meg. Alkotói világában meghatározó a formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása, amely során kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot installációval, előadó-művészettel.
Az Élőkép Társulat alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, műfajhatárok fölött tevékenykedő alkotó, aki színházi rendezéseiben és megrendezett fotóiban a látvány, a jelmez, a koreográfia és a dramaturgia komplex egységére, szintézisére törekszik.
„A darab előadói testhezálló, látványos, vadpiros jelmezekben jönnek a színre. Alakjukra simuló ruhájuk tulajdonképpen egy textil-cső, amelynek két végébe kör alakú merevítő került. A ruha alapállapotában, a lábszárra eresztve kettős szoknyának látszik, ám csuklyaként felhúzható a fejre, vállra is, utóbbi esetben az olasz reneszánsz által oly kedvelt tondó hatását keltve. A szellemes jelmezzel zajló folyamatos játék az előadás egyik legnagyobb erénye. Az előadók e különös dresszt hol elegáns estélyiként viselik, hol gegforrásnak használják. Megjelenésükkor széles karimájú, piros kalapot viselnek hozzá: külsejükben egyszerre idézik Richelieu bíborost a történelmi filmekből (ezúttal nőalakban) és egy hatvanas évekbeli francia divatlap Nizzában lencsevégre kapott címlap-modelljét. Mókás, tipegő (és a szoknya által ügyesen rejtett) járásuk pedig az orosz néptánc elhíresült női gördülő-suhanására emlékeztet. (…) A Philippe Découflé korai munkáira emlékeztető, groteszk „lény”-ség sajátos humora, a nem emberi mozdulatok, a repetíció, az egységes, szürreálisan sejtelmes, de nem elkomolykodott tartalom erős, izgalmas élményt hoz. (...) A végeredmény egy emlékezetes, friss szellemiségű és jókedvű alkotás.”
Halász Tamás: Kilenc koreográfusnő táncai, Ellenfény, 2003/1-2


www.livingpicture.orgTámogatók: MASZK Egyesület (Szeged), Élőkép Egyesület, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sín Stúdió

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció